2019. március 23. Emőke
Csaknem száz cipősdoboznyi ajándék érkezett be a múzeumi gyűjtésre
minap.hu
|
2018. december 14. 17:05
|
frissítve: 2018. december 17. 09:45
Képtári karácsonyt tartottak pénteken a Herman Ottó Múzeumban. Az intézmény által támogatott megyei tanodák itt kapták meg azokat a cipősdobozokba csomagolt ajándékokat, amelyeket a miskolciak adományoztak.

keptari_karacsony_20181214_vcs_5.jpg

A Herman Ottó Múzeum dolgozói minden évben cipősdobozba csomagolt ajándékokat ebben az időszakban a rászorulók számára. A múzeum felhívásársa jelentkező adományozók december 10-éig adhattak le olyan, cipősdobozba pakol eszközöket, játkokat, amelyekt a különböző foglalkozásokon fel tudnak használni a gyerekek és a foglalkozásvezetők. Csaknem száz doboznyi játék, iskolai eszköz, könyv és kreatív hobbianyag érkezett a felhívásra az adományozóktól.

keptari_karacsony_20181214_vcs_3.jpg

A színes csomagolópapírral bekötött ajándékdobozokért a felajánlók karácsonyi tiszteletjegyet kaptak, amelyeket január 13-áig használhatnak fel a Miskolci Galériában, a múzeum papszeri kiállítási épületben vagy a Görgey utcai főépületben. Az adományokkal idén a megyében található tanodákat támogatják, ezek közül tíznek - gyerekeknek, kísérőknek - pénteken tárlatvezetést is tartottak. A látogatók sokfelől érkeztek a megyéből, legmesszebbről Vizsolyból.

keptari_karacsony_20181214_vcs_7.jpg

Fotó: Végh Csaba

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat