2019. május 19. Ivó, Milán
Családi nap a Miskolci Állatkertben, a télre való felkészülés jegyében (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. november 17. 15:10
|
frissítve: 2018. november 20. 12:30
Közeledik a tél: az állatok ösztönösen készülnek a télre, hidegre, a fagyokra, természetes élelemforrásaik elapadására. Ám nemcsak a vadon élők, hanem az állatkerti állatok is készülnek a zordabb időjárásra. Hogyan történik ez a felkészülés? – ebbe nyerhettek betekintést, akik szombaton kilátogattak az állatkertbe.

Szombaton a Miskolci Állatkertben egész napos családi program során ismerkedhettünk meg az állatok ösztönös, télre készülő szokásaival, viselkedésükkel, és azt is megtudhattuk, a hétköznapokban hogyan lehet segíteni az állatokat ebben a számukra gyakran nehéz időszakban.

A program során az Oktatóteremben az Állatkert munkatársai a résztvevőkkel közösen madárkalácsot készítettek, ami a hazánkban telelő madarak egyik kedvenc csemegéje.

keszulodes_a_telre_miskolczoo_20181117_bl_012_web.jpg

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából aztán megismerkedhettünk a madáretetők téli vendégeivel, és megtudhattuk azt is, hogyan segíthetjük a madarakat télen, valamint játékos feladatok is voltak.

keszulodes_a_telre_miskolczoo_20181117_bl_008_web.jpg

A szokásos hétvégi látványetetéseken kívül szakvezetéssel egybekötött séta során az állatok téli szokásaival ismerkedhettünk, majd pedig közösen a vendégekkel elvitték telelni a görög és mór teknősöket.

keszulodes_a_telre_miskolczoo_20181117_bl_005_web.jpg

„Silent Forest – Néma Erdő”

A miskolci állatkert is csatlakozott a 2017-2019-es „Silent Forest – Néma Erdő” nemzetközi természetvédelmi kampányhoz, amelyben kiemelt figyelmet kap az ázsiai énekesmadarak megmentése. Hiszen tudjuk, segítségre nemcsak a hazánkban élő, itt telelő madaraknak van szüksége, hanem az ázsiai énekesmadaraknak is, amelyek közül több faj is a kipusztulás szélére sodródott.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat