2020. október 21. Orsolya
Egy nő meghalt, sokan pedig rosszul lettek egy Michelin-csillagos étterem látogatása után
mti.hu
|
2019. február 22. 16:13
|
frissítve: 2019. február 24. 14:15
Egy nő meghalt, huszonnyolcan pedig rosszul lettek, miután egy valenciai Michelin-csillagos étteremben ettek a múlt héten.

michelin_csillagos_etterem.jpg

Forrás: lasprovincias.es

Ana Barcelónak, a valenciai tartományi kormány egészségügyi tárcavezetőjének tájékoztatása szerint a 46 éves spanyol asszony szombaton járt az étteremben családjával, másnap hajnalban pedig elhunyt. Férje és 12 éves fia is megbetegedett. Az egészségügyi hatóságok 75 vendéget kérdeztek ki azok közül, akik ugyanabban az étteremben ettek február 13. és február 16. között. Az elhunyt asszony hozzátartozóin kívül még 26-an panaszkodtak hasmenésre, hányásra.

A valenciai tárcavezető egyelőre csak az ételmérgezés gyanúját tudta megerősíteni, mivel a halottkém jelentése még nem készült el, vagyis a nő halálának pontos oka nem ismert. Az egészségügyi hatóságok hétfőn átvizsgálták az éttermet és kikérdezték a dolgozókat, de semmilyen szabálytalanságot nem találtak. A begyűjtött élelmiszerminták elemzése még nem fejeződött be. 

A 2009-ben Michelin-csillaggal kitüntetett Riff étterem ideiglenesen bezárt, amíg nem derül ki, mi okozta az asszony halálát és a rosszulléteket.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat