2019. május 24. Eszter, Eliza
Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem, és a Starters E-Components Generators Automotive Hungary
minap.hu
|
2018. november 20. 11:36
|
frissítve: 2018. november 22. 17:38
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a Miskolci Egyetem és a SEGA (Starters E-Components Generators Automotive Hungary) miskolci gyáregysége. Ennek értelmében az intézmény hallgatói és oktatói bekapcsolódhatnak a cég kutatásaiba, termelési gyakorlatába, a SEGA pedig naprakész, szakképzett munkaerő-utánpótláshoz jut.

Jelenleg több mint kétszáz szakember dolgozik indítómotorok, generátorok fejlesztésén és gyártásán a SEGA logisztikai központjában. A Bosch részlegből alakult társaság a járműiparban a legmodernebb technológiát és a legmagasabb színvonalú mérnöki megoldásokat alkalmazza. Most még szorosabb lett az együttműködésük a Miskolci Egyetemmel. A hétfőn aláírt, stratégiai megállapodás célja a hatékony szakmai kapcsolat és a megfelelő munkaerő-utánpótlás biztosítása.

me_sega_20181119_7.jpg

Egy olyan cégnek, amely ilyen tradíciókkal rendelkezik, és az elektromobilitás irányába fejleszt, szüksége van fiatal, megbízható munkavállalókra, akikkel együtt dolgozhat ezeken az új termékeken – fogalmazott a szerződés aláírásánál Uwe Mang, a SEGA gazdasági ügyvezetője. A Miskolci Egyetem hallgatóinak és oktatóinak ugyanakkor azért előnyös a most megkötött megállapodás, mert a világ egyik vezető gépjárműipari vállalkozása biztosít számukra lehetőséget a mindennapi termelési gyakorlatokba való bekapcsolódásra.

A megállapodás nem csupán azért előnyös számunkra, mert munkahelyet biztosít a hallgatóinknak, hanem azért is, mert olyan vezető világcégről van szó, ahol a hallgatóink és az oktatóink megismerkedhetnek a világ vezető járműmérnöki lehetőségeivel – emelte ki Torma András rektor.

me_sega_20181119_4.jpg

A Miskolci Egyetemnek és a SEGA-nak nagyon jó a kapcsolata Miskolc önkormányzatával is. - Közel egy éve kínai tulajdonosa van a vállalatnak, de itt maradnak, fejlesztenek, és nagyon sokban hozzájárulnak a város oktatási, tudományos, kulturális és gazdasági életéhez – nyilatkozta Pfliegler Péter alpolgármester, üdvözölve a megállapodást, melynek céljai között szerepel a Miskolci Egyetemen egy új intézet megalapítása is, amely a SEGA kutatás-fejlesztési tevékenységét szolgálja.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat