2020. augusztus 03. Hermina
"Ez nagyon király!" - szurkolókat kérdeztünk a vb-ről a Foci Teraszon
Kujan István
|
2018. június 23. 11:55
|
frissítve: 2018. június 26. 08:37
Spanyolország? Portugália? Vagy a brazilok? Esetleg egy „sötét ló”, egy olyan csapat jut el a XXI. Labdarúgó Világbajnokság döntőjéig, amire előzetesen senki nem számított? Az első csoportmérkőzések után nagyon nehéz még jósolni – ettől függetlenül mindenkinek megvan a kedvenc játékosa, csapata. A Foci Teraszon szurkoló miskolciakkal beszélgettünk.

szinva_foci_terasz_180621_ja_16.jpg

Ideálisabb estéket el sem tud képzelni egy focirajongó: világsztárok hadát felsorakoztató válogatottak feszülnek egymásnak egy világbajnokságon, igazi csúcsfocit lehet nézni egy óriási kivetítőn, barátai társaságában, kellemes időben – a mára emblematikus hellyé alakult Foci Teraszon. Hiszen ki ne emlékezne még a 2016-es Európa-bajnokságra, ahol a magyar válogatott – világszenzációt keltve – Ausztriát nagyon simán verte, a vb-n is masszív Izland ellen gyakorlatilag egykapuzva ikszelt, és ott volt még a felejthetetlen portugál-magyar, Gera és Dzsudzsák káprázatos góljai, amik még C. Ronaldót is hisztire késztették!

szinva_foci_terasz_180621_ja_24.jpg

De térjünk vissza a vb-hez, illetve a Foci Teraszhoz, amely késő délutánonként napról-napra jobban megtelik, ha az időjárás is megfelelő. Kisebb-nagyobb baráti társaságok élvezik a szép játékot sörrel a kézben. Feltűnően sok fiatal hölgy is jelen van, ők talán nem is annyira a parádés focimegoldások, inkább a közösségi hangulat miatt jönnek.

szinva_foci_terasz_180621_ja_13.jpg

A vb-t ugyan nélkülünk rendezik, de azért a Foci Teraszon szurkolókkal beszélgetve, elmondhatjuk: bizakodó nép a magyar, Marco Rossi kinevezése sokakban bizalmat ébresztett, mondjuk a Leekens-éránál rosszabb talán már úgysem jöhet…

szinva_foci_terasz_180621_ja_12.jpg

2016-ban, éppen az Európa-bajnokság ideje alatt nyaraltunk Lisszabonban, a főtéren néztük a portugál-magyar meccset, hát az valami óriási élmény volt! Rengetegen voltak kinn, ott is egy ittenihez hasonló, óriási kivetítőn követhettük az eseményeket. Fantasztikus érzés volt, hogy a magyar válogatott mérkőzéseire ott, Portugáliában rendszeresen összegyűlt egy körülbelül 50 fős magyar szurkolósereg. Soha nem felejtem el ezt az érzést és 2016 nyarát - nyilatkozta Boros Gréta.

szinva_foci_terasz_180621_ja_3.jpg

- Tetszik a Foci Terasz hangulata, jó, hogy ilyen sokan kijönnek ide, jobb így, nagy közösségben nézni a világbajnokság mérkőzéseit! - tette hozzá Bagjos Dóra, aki nem tartja magát különösebben nagy futballszurkolónak, de a legnagyobb játékosokat. legjobb válogatottakat elmondása szerint ismeri. - Ki ne hallott volna például Neymarról, Ronaldóról, Messiről vagy az örök esélyes a brazil vagy spanyol válogatottakról - a velük kapcsolatos hírek azért hozzám is eljutnak. A magyar válogatottat nyilván valamivel jobban ismerem, de nem követem folyamatosan figyelemmel, hogy mi történik a csapattal - mondta el.

szinva_foci_terasz_180621_ja_5.jpg

Kiss Dániel számára, ha kedvenc focistáról esik szó, akkor egyértelműen Christiano Ronaldo jöhet szóba, nagyon szereti a játékát. - Mindig annak a csapatnak drukkolok, ahol ő játszik. Portugáliát döntőbe várom, a számomra szintén szimpatikus angol csapattal szerintem egy nagyon jó meccset játszhatnának. Örülök, hogy közép-kelet-európai csapatok is vannak a vb-n, a lengyelektől sokat várok. Emlékszem, 2016-ban itt, a Foci Teraszon skandáltuk az ultrákkal, hogy „Polska, Polska!”, az egy nagyon szép pillanat volt - fogalmazott a miskolci szurkoló.

szinva_foci_terasz_180621_ja_17.jpg

Losonczi Patrik a franciáknak szurkol, nagy potenciált lát bennük, szimpatikus számára, hogy sok fiatal – köztük a PSG sztárja, Kylian Mbappé – játszik a válogatottjukban. - Szeretem az angol focistílust is, az óriási tempót, az erős szélső játékot, a rengeteg beadásra épülő taktikát. Szerintem öt csapat esélyes a végső győzelemre: Franciaország mellett Brazília, Spanyolország, Argentína és Portugália. Persze, meglepetés-eredmények, meglepetés-csapatok mindig vannak szerintem ez Belgium és Svájc lehet - nyilatkozta.

szinva_foci_terasz_180621_ja_6.jpg

Sárréti Gézának mind a horvát, mind az argentin csapat szimpatikus. Mint mondta, a dél-amerikai csapatnál jó néhány világsztár játszik, de azért a horvát válogatottnál is vannak nagy nevek. Kár, hogy már a csoportkörben összekerültek. - Sajnáltam, hogy a számomra szimpatikus játékot mutató Peru kiesett, üde színfoltja voltak a világbajnokságnak. Meglátásom szerint Horvátország ott lehet a végelszámolásnál. Déli szomszédunknak óriási utánpótlásbázisa van, rendkívül szimpatikus számomra, egymás után "termelik ki" a világklasszis játékosokat. Ez számunkra is példa kell, hogy legyen, követhetnénk őket az utánpótlás megfelelő menedzselésében, hogy ilyen szintű játékosaink legyenek. A 2016-os Eb alatt is több mérkőzést is a Foci Teraszon tekintettem meg. Kellemes időtöltés, beszélget az ember a barátaival, közben jó meccseket lát. Üde színfoltja a városnak - fogalmazott.

szinva_foci_terasz_180621_ja_27.jpg

Fotó: Juhász Ákos

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat