2022. december 02. Melinda, Vivien
A Fidelitas üdvözli, hogy a kormány kiáll a magyar emberek mellett
minap.hu
|
2018. november 17. 17:59
|
frissítve: 2018. november 19. 14:34
A Fidelitas üdvözli, hogy a magyar kormány kiáll a magyar emberek, a magyar bevándorláspolitika eredményei mellett és elutasította a Sargentini-jelentés hazugságait – hangzott el a szervezet szombati sajtótájékoztatóján, Miskolcon.

Kováts Ágoston, az ifjúsági szervezet észak-magyarországi regionális igazgatója úgy fogalmazott, felháborítónak tartják, hogy az Európai Bizottság vezetői nemhogy nem emelik fel a szavukat a határon túli magyarokat ért sorozatos jogtiprásokkal és etnikai fenyegetésekkel szemben, de a Bizottság vezetője arra vetemedett, hogy Magyarország történelmének egyik legnagyobb tragédiáját - Erdély elcsatolását - európai ünnepnek nevezze. - Mélységesen sértőnek és méltatlannak tartjuk, hogy olyan vezetők irányítják Európát, akiknek már nemcsak viselkedésük, de szavaik és gondolataik is mellőzik a józanságot és az európai szolidaritást. Ostoba módon arra törekednek, hogy az unió tagjait egymás ellen fordítsák - hangoztatta Kováts Ágoston.

kovats_agoston_fidelitas_sajttaj_181117.png

– A Fidelitas kiáll a nemzetek Európájának gondolata, a szuverén nemzetek történelmi együttműködésének alapgondolata és az európai értékek képviselete mellett – tette hozzá a regionális igazgató.

Hojnyák Dávid, a Fidelitas miskolci csoportjának elnöke büszkeségének adott hangot, hogy már több mint tizenkétezer fiatal kaphatta vissza sikeres nyelvvizsgájának díját, a beadott igénylések száma pedig megközelíti a húszezret. A július elsején bevezetett ingyenes kresz-vizsga pedig újabb több ezer, 20 év alatti fiatalnak nyújt támogatást vezetői engedélye megszerzésében.

fidelitas_sajttaj_kovats_hojnyak_181117.png

– Fontosnak tartjuk, hogy a kormány tovább bővítette a Csok kedvezményezettjeinek körét. A kétgyermekes családok számára is elérhetővé teszi a tízmillió forintos kamattámogatott otthonteremtési kölcsön igénylését, és annak felső határát tovább emeli a nagycsaládosok számára. Az intézkedésnek köszönhetően az otthonteremtési kedvezményt az eddig igénylő 90 ezer családon túl, újabb fiatal házaspárok tudják igénybe venni. Ezeket az intézkedéseket, döntéseket az ellenzék nem támogatta, egyes esetekben pedig kifejezetten támadta a parlamentben. Ha az ellenzéken múlt volna, akkor ezek a támogatások nem lennének ma Magyarországon elérhetőek - emelte ki az elnök.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat