2019. április 23. Béla
Fővárosi szinten egyeztetnek a repülőtéri zajterhelésről
MTI
|
2019. február 12. 16:30
|
frissítve: 2019. február 13. 17:25
Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére január óta zajlanak egyeztetések a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér működésével összefüggő zajterhelésről a Fővárosi Önkormányzat, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Budapest Airport Zrt., a HungaroControl Zrt. és az érintett civil csoportok képviselőinek bevonásával – közölte az ITM kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a megbeszélések célja minden reális intézkedési lehetőség vizsgálata, amelyek révén a működési keretfeltételek között a lehető legnagyobb mértékben vehetők figyelembe a Budapesten és a környező településeken élők igényei. Mint felidézték, a fővárosi repülőtéren uniós rendeletben rögzített követelmények miatt tavaly léptek életbe szigorúbb szabályok, a változások elmaradása kötelezettségszegési eljárást eredményezhetett volna Magyarországgal szemben.

„Az új előírások nyomán a repülőtér zaja a korábbiaknál kevesebb kerületet és lakost érint. A terhelés azonban eltérően oszlik meg az egyes területek között, ezért indokolt a megvalósítható javaslatokról fővárosi szinten egyeztetni” – áll a közleményben.

Közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal is, amely szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Tarlós István folytatja és felgyorsítja a már korábban megkezdett egyeztetéseket a Liszt Ferenc repülőtér zajszennyezésével kapcsolatos lakossági panaszok rendezése érdekében.

A főpolgármester utasítására február 12-én tartott széleskörű egyeztetést Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, valamennyi érintett és civilek részvételével. A problémát előterjesztik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat