2020. július 08. Ellák
Gazdasági és aktuálpolitikai kérdésekről tárgyalt Miskolcon a francia nagykövet
minap.hu
|
2019. február 20. 18:21
|
frissítve: 2019. február 24. 09:36
Ismét Miskolcra látogatott szerdán délután Pascale Andréani, a Francia Köztársaság budapesti nagykövete. Kriza Ákos polgármester hivatalában fogadta a diplomatát, a megbeszélés során szóba került a régióban működő francia cégek helyzete, és szót váltottak aktuálpolitikai kérdésekről is.

Pascale Andréani legutóbb múlt év novemberében járt Miskolcon, ezúttal kíséretében volt Julie Fort, a budapesti francia követség első titkára, sajtóosztályának vezetője is.

francia_nagykovet_190220_ki_6.jpg

A Miskolcon, illetve a régióban működő francia cégek tevékenységének kapcsán, szóba került a munkaerőhiány kérdése. Kriza Ákos polgármester ennek kapcsán elmondta, már korábban érzékelték ezt a folyamatot, Miskolcon számos kezdeményezést indítottak a munkaerőpiaci igényekhez igazodó képzések támogatására, a jól képzett fiatalok helyben tartására. A polgármester szólt az átképzések jelentőségéről is, mint fogalmazott: Miskolcnak jelentős tartalékai vannak.

francia_nagykovet_190220_ki_7.jpg

A megbeszélés során érintették az Európai Parlamenti választásokat, ezzel összefüggésben Kriza Ákos kifejtette: ő maga is nagyobbik kormánypárt tagja, ezért természetes, hogy helyben is ennek a politikáját erősíti. Miskolc polgármestere kiemelt jelentőségűnek nevezte a májusi EP-választásokat a magyar nemzet jövője szempontjából is. Pascale Andréani elmondta, számukra is fontos az Európai Parlamenti választás eredménye, országában ez a hivatalban lévő francia kormány félidős megmérettetését is jelenti.

francia_nagykovet_190220_ki_9.jpg

A francia nagykövet szerdán este ellátogat a Miskolci Nemzeti Színházba is, a Hunyadi János c. opera előadására, amelyet Philippe de Chalendar francia karmester vezényel.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat