2019. május 24. Eszter, Eliza
Gyermekek öröme: Miskolc adventi terére is megérkezett a Mikulás
Muntyán Bernadett
|
2018. december 06. 19:34
|
frissítve: 2018. december 12. 16:07
Gyermekzsivajtól volt hangos a Szent István tér csütörtök este: mindenki a Mikulásra várt. Csillogó szemek, izgő-mozgó alakok, a Mikulás nevét ismétlő gyerkőcök lepték el az Advent Miskolc terét – mindenki a közkedvelt Nagyszakállút várta.

mikulas_sztistvan_ter_181206_ja_10.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Késő délután, fél 6 körül a Széltolók együttes gyermekműsorának vidám dallamaira gyűlt össze Miskolc apraja-nagyja Miskolc adventi terén. Forgott a körhinta, működött az óriáskerék, frissen sült süti illatát árasztotta a Szeretet Sütigyár - egyszóval minden adott volt ahhoz a tökéletes, ünnepi pillanathoz, amikor a Mikulás megérkezik a Szent István térre.

mikulas_sztistvan_ter_181206_ja_9.jpg

A közkedvelt Nagyszakálló nem is késlekedett, s ha már erre járt, megállítottuk néhány (jó) szóra.

A Mikulás csodálatos városnak nevezte Miskolcot, csodálatos adventi kavalkáddal. Mint mondta, azt hallotta városunkról, hogy rengeteg jó gyerek lakik itt, és most, a csütörtök esti találkozás óta már azt is tudja, hogy milyen szépen énekelnek.

mikulas_sztistvan_ter_181206_ja_4.jpg

– Kapnak tőlem finom cukorkát, és aki szépen kipucolja a csizmáját, az talál majd egy dundi csomagot is az ablakban, bár könnyen lehet, hogy néhányan már ma reggel is találtak, hiszen már sok helyen jártam – mondta el a gyermekek kedvence.

mikulas_sztistvan_ter_181206_ja_12.jpg

Az egyik miskolci apróság, Dominik olyan szemfüles volt, hogy már messziről kiszúrta a Mikulás érkezését. Így ő vezethette be a Nagyszakállút a Szeretetdobozba. Tóth Éva, Dominik édesanyja elmondta, már nagyon várták a gyerekek a Mikulást. – Tegnap este Dominik kipucolta a csizmáját, kitette az ablakba és kapott is reggelre a Mikulástól sok-sok csokit – tudtuk meg az anyukától.

mikulas_sztistvan_ter_181206_ja_2.jpg

A gyermekek hosszú sorokban várakoztak a Szeretetdoboz előtt, hogy belecsücsülhessenek a Mikulás ölébe, és elmondhassák neki azokat a verseket, amiket már napok óta gyakoroltak.

mikulas_sztistvan_ter_181206_ja_6.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat