2019. május 24. Eszter, Eliza
Hétköznapi Mikulás – Különleges kiállítás a MüHában
minap.hu
|
2018. december 06. 14:49
|
frissítve: 2018. december 09. 11:38
Különleges kiállítás nyílt meg szerdán este Hétköznapi Mikulás címmel a Művészetek Háza Galériájában: a fotókon rendhagyó helyszíneken, vicces szituációkban mutatják be a nagyszakállút.

mikulas_muha_181206ml_6.jpg

Fotó: Mocsári László

Mit csinálhat a Mikulás, amikor nem a gyerekekkel találkozik? A Hétköznapi Mikulás című fotókiállításon ez is kiderül. A nagyszakállút ugyanis sikerült lencsevégre kapni néhol hétköznapi, néhol különleges szituációkban, különböző miskolci helyszíneken.

mikulas_muha_181206ml_9.jpg

- Az ötlet onnan jött, hogy gyerekkoromban az járt mindig a fejemben, hogy úristen, mit csinálhat a Mikulás? Vajon folyamatosan ül a karosszékben a kandalló mellett, és azon gondolkodik, hogy jövőre kinek, mit vigyen? – avatott be Orosz Ila fotós abba, milyen indíttatásból születtek a nem mindennapi fotók. 

mikulas_muha_181206ml_1.jpg

Szerda este azonban nem csak fotókon láthatták a gyerekek a Mikulást: a Művészetek Házába személyesen is ellátogatott, az összesereglett gyerekek legnagyobb örömére.

mikulas_muha_181206ml_7.jpg

A kiállítást Vályi Zsolt, a RádióM műsorvezetője nyitotta meg, majd a mikuláscsomag mellett műsorral is megajándékozták a legkisebbeket: a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Zeneiskola Kisharang együttese adott műsort, és az eLTE Best Dance Company táncosai is felléptek.

mikulas_muha_181206ml_4.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat