2022. december 02. Melinda, Vivien
Katonák a gyermekekért – Nemcsak adományt, vért is adtak
Cziffra Andrea
|
2019. február 19. 13:12
|
frissítve: 2019. február 21. 12:36
Véradással egybekötött adományátadást tartottak kedden az ITC székházban. A megyei katonai szervezetek által gyűjtött adományok a Magyar Vöröskereszten keresztül jutnak el a rászoruló gyerekekhez.

voroskereszt_honvedek_190219_ja_5.jpg

A rászoruló gyermekek támogatása volt a fő célja annak az adománygyűjtésnek, melyet a helyi katonai szervezetek összefogásával indítottak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az összegyűlt adományokat kedden adták át a Magyar Vöröskeresztnek, a cipős dobozos ajándékokat hátrányos helyzetű, 0-12 éves gyerekekhez juttatják majd el.  Az adomány mellett vért is adtak a katonák.

voroskereszt_honvedek_190219_ja_12.jpg

Szombati Emese alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Előkészítő Részlegének vezetője elmondta, tavaly fogalmazódott meg a gondolat, hogy segítsenek a rászorulóknak. A Magyar Honvédségtől nem áll távol ez a tevékenység, hiszen évtizedes hagyomány náluk, hogy véradással támogatják a Magyar Vöröskereszt munkáját. Ezúttal azonban nemcsak véradással segítenek, hanem a felnövekvő generációkat is támogatják.

voroskereszt_honvedek_190219_ja_28.jpg

- Ez a karitatív akció a 0-12 év közötti, rászoruló gyermekeket támogatja játékokkal, ruházattal. De a 14-18 év közötti diákoknak sem engedjük el a kezét,  pályaorientációval és kadétprogrammal folyamatosan nyomon követjük a gyermekeket – hangsúlyozta Szombati Emese.

Hozzátette, a Magyar Honvédség katonái nagyon motiváltak voltak abban, hogy ne csak vérrel segítsenek, hanem ezzel a karitatív gyűjtéssel is támogassák a felnövekvő generációt. - A legtöbben karácsonykor szerveznek jótékonysági akciókat, de én úgy gondoltam, hogy év közben is szükséges támogatni a rászorulókat. Az összegyűlt ruhaneműk mellett a katonák játékokat csomagoltak a dobozokba, hiszen a gyerekek a játékoknak örülnek a legjobban – tette hozzá az alezredes.

voroskereszt_honvedek_190219_ja_23.jpg

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei szervezetének igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a felajánlásokat a területi gyermekvédelmi szakszolgálattal közösen, intézményben élő, rászoruló gyerekekhez juttatják el.  A Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója a véradás fontosságára is kitért. - Az adományátadás mellett ma közel ötvenen adnak vért ennek a rendezvények a keretében. Ez ebben a mostani, influenzás időszakban óriási segítség azoknak, akik vérkészítményre szorulnak.

voroskereszt_honvedek_190219_ja_30.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat