2023. szeptember 22. Móric
Képek és énekek a Miskolc Caféban
minap.hu
|
2014. december 09. 16:03
|
frissítve: 2014. december 10. 11:37
A technika változatos, a téma viszont egy: az a földöntúli szépség, a lelki tisztaság és nemesség, amit Dante teremtett meg álmai Beatricéjével, és amit Bakos Kata képpé, alakká fogalmazott. A festő képei egy hónapig láthatók a Miskolc Caféban.

Dante: La vita nuova, ezzel a címmel nyílt kiállítás hétfőn Bakos Kata festő munkáiból a Miskolc Caféban. Munkáiból, hiszen papírkollázs éppúgy szerepel köztük, mint festmény vagy épp textilből formált alak egy kabát hátán…

miskolc_cafe_kiallitas_141208_vcs_4.jpg

A kapocs köztük Dante első költői műve, Az új élet (La vita nuova), amiben Beatricéjéhez, az „égi leánykához” írt verseit gyűjtötte össze. A gyerekkori szerelem tündérálma, az egyszerre valóságos leány és elvont jelkép, a tökéletesség és lelki tisztaság bontakozik ki a műből, amit tárlata címéül választott Bakos Kata.

Advent idején számos program várja még az érdeklődőket a Miskolc Caféban. December 10-én, szerdán délután 5 órától az Éltető Lélek Irodalmi Kör mutatja be Fény villan az égen című adventi irodalmi zenés műsorát.

miskolc_cafe_kiallitas_141208_vcs_3.jpg

Fotó: Végh Csaba

Vasárnaponként (14-én és 21-én) pedig fél 5-től, miután meggyulladt a város adventi koszorúján az újabb gyertya, adventi énekeket hallhatunk a Baross Örömdalkör előadásában a Miskolc Café bejárata előtt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat