2023. február 04. Ráhel, Csenge
A legnagyobb vidéki Mikulásfutást rendezik meg idén is Miskolcon
minap.hu
|
2018. december 04. 11:51
|
frissítve: 2018. december 06. 17:25
A Rotary Klub Miskolc idén 8. alkalommal rendezi meg a Rotary Zip’S Mikulásfutást. A rendezvény részleteiről kedden délelőtt sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

rotary_mikulasfutas_20181204_vcs_4.jpg

Fotó: Végh Csaba

Mint mondták, ez a rendezvény vidéki viszonylatban a legnagyobb Mikulásfutás, de országos viszonylatban is az elsők között van. A cél most is az egészségre nevelés, a sportprogram a középiskolásoknak szól. Kovács Attila főszervező emondása szerint a Rotary karácsony elnevezésű rendezvénysorozat három elemből áll. – A a jótékonysági akció az értelmi fogyatékkal élők támogatásával kezdődik, ami tulajdonképpen egy egész éves program. Második kiemelkedő rendezvényünk a tizenegyedik alkalommal megrendezett karácsonyi ételosztás, ami december 12-én lesz az Újgyőri főtéren. A programsorozat harmadik pillére lesz a csütörtöki Mikulásfutás, ami délután 2-kor startol a Városház térről, majd mintegy két kilométer megtétele után tér vissza ugyanoda – hangoztatta Kovács Attila. A versenyre tizenkét középiskola kétezer-négyszáz diákja jelentkezett már. A DVTK is csatlakozott a megmozduláshoz, mintegy nyolc szakosztály negyven sportolója lesz jelen.

mikulasfutas_171206_vcs_39.jpg

Archív felvétel

Szalai László, a Rotary Miskolc elnöke arról szólt, hogy a Rotary egy nemzetközi civil szervezet, amelynek világszerte több mint egymillió-kétszázezer tagja van. Magyarországon 1925-től létezik, s bár a II. világháborúban megszűnt, később újjáalakult, jelenleg ezerkétszáz tagot számlál. Egyik legfontosabb tevékenységünk a nemzetközi diákcsere program, melynek köszönhetően a magyar diákok húsz országba tudnak eljutni.

A csütörtöki vidám, játékos tömegsport akció egy bemelegítéssel kezdődik majd, Bodnár Noémi sportmodell segítségével. A versenyzők tömegrajttal indulnak el Mikulás-sapkában a Városház térről. A Hősök terén a forduló pontnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál a saját iskolájuk dobozába dobnak be. A beérkezett tallérok összeszámlálása alapján hirdetik ki a legtöbb tallért szerzett iskolák nevét. A legjobb díjazása egy százezer forintos vásárlási utalvány, emellett több tárgynyereményt is kisorsolnak a résztvevők között. Közben két sátorban forró teát szolgálnak fel a futóknak, s zene is lesz a jó hangulathoz.

A verseny ideje alatt a Városház tér és a Hősök tere között nem jár majd a villamos, a Kazinczyn sem a busz, s a forgalmat is elterelik erre a húsz percre.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat