2019. május 24. Eszter, Eliza
Letartóztatta a bíróság a felsőzsolcai rablás másik gyanúsítottját is
minap.hu
|
2018. december 07. 16:35
|
frissítve: 2018. december 08. 16:31
Csütörtökön rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki társával együtt betört a felsőzsolcai nagybátyjához, hogy onnan pénzt és sört szerezzenek. Pénteken társa letartóztatására is sor került.

A gyanú szerint december 3-án a már felnőttkorú gyanúsított és fiatalkorú társa a bejárati ajtót belökve jutottak be a sértetthez, akitől sört és pénzt követeltek. Ekkor a férfi még kizavarta őket és távoztak. Később meggondolták magukat és visszamentek, majd úgy megverték a sértettet, hogy a földre esett. Csak azt követően távoztak a helyszínről, hogy elvették a férfi zsebében lévő 30.000,- forint készpénzt.

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén, rablás elkövetése miatt 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A férfi az eset után megpróbált elrejtőzni, december 6-án édesanyja kísérte be a rendőrségre. A kiszabható büntetés mértékére, illetve a gyanúsított magatartására figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy ismételten elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint arra is következtetni lehet, hogy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást vagy újabb bűncselekményt követne el.

A rendelkezésre álló adatok alapján, így a bíróság 2019. január 7-ig letartóztatását rendelte el. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat