2019. április 19. Emma
Melyik királyt koronázták háromszor? – történelemverseny a városházán
minap.hu
|
2019. február 08. 16:58
|
frissítve: 2019. február 12. 13:27
Tizenegy középiskolai csapat vett részt a Fidelitas miskolci csoportjának versenyén, amiknek tagjai bizonyára könnyedén megválaszolják a címben feltett kérdést. A „Dicsőséges magyar múltunk” című versenyt már tizenegyedik alkalommal tartották meg pénteken a városházán.

fidelitas_vetelkedo_190208_vcs_02.jpg

Fotó: Végh Csaba

Az idei történelemverseny témája Károly Róbert volt. Kováts Ágoston, a Fidelitas észak-magyarországi regionális igazgatója elmondta, az elmúlt években már foglalkoztak egyebek mellett Szent Istvánnal, Mátyás királlyal, Nagy Lajossal és a Rákóczi-szabadságharccal. – A Fidelitas számára különösen fontos, hogy nemzetünk történelmi múltját a fiatal generációk megismerjék, illetve nemzeti értékeinket, hagyományainkat ápoljuk. A verseny célja, hogy a középiskolás diákok számára lehetőség nyíljon a magyar történelem egyes korszakaiban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szánunk a kreativitásnak, a történelmi források elemzésének, a térben és időben való tájékozódásnak, a kommunikációs képességek fejlesztésének, valamint a problémamegoldó képességek kialakításának. A verseny különösen fontos feladatának tekinti a magyar történelem sikeres időszakainak hangsúlyozását, azokban a korokban való elmélyedést, melyekre mindannyian büszkék lehetünk – hangsúlyozta az igazgató.

fidelitas_vetelkedo_190208_vcs_01.jpg

A versenyre a miskolci középiskolák, 9-10-11., illetve 12. évfolyamos tanulói jelentkezhettek háromfős csapatokban. Képviseltette magát – a teljesség igénye nélkül – a Fráter, a Földes, a Bláthy, a Fényi, a Herman, a Baross és a Lévay. A szakértő zsűri, Tózsa-Rigó Attila egyetemi docens elnökletével első feladatként a hozott csapatcímereket bírálta el. Az első helyezettek könyveket és színházjegyeket nyertek.

fidelitas_vetelkedo_190208_vcs_10.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat