2020. február 26. Edina
Miskolcra is befutott a „Mobidik”
Kóródi Tímea/minap.hu
|
2017. május 03. 11:47
|
frissítve: 2017. május 04. 16:32
Hadihajó helyett azonban egy informatikai eszközökkel felszerelt okos tantermet kaptak a jezsuita gimnázium diákjai. A high tech konténer egy hétig lesz Miskolcon. Tanórákat, szakköröket és pedagógusoknak módszertani órákat is tartanak majd itt. A Mobil Digitális Iskola Program is része a kormány digitális oktatási stratégiájának.

Miskolc már a tizenegyedik állomás, ahová befutott a Mobidik. A Mobil Digitális Iskola egy hétig lesz a Jezsuita Gimnázium udvarán. Délelőttönként tanórákat, délután pedig szakköröket tartanak itt.

mobidik_program_170502ml_10.jpg

Fotó: Mocsári László

A program célja, hogy a digitális eszközöket a diákok tudatosan, ne csak filmnézésre és játékra, hanem tanulásra is használják. Holczinger Ferenc, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium igazgatója abban látja az okos tanterem előnyét, hogy a diákok, de a tanárok képzelőerejét is beindíthatja – és talán egy kicsit „messzebb” gondolkodhatnak, hogy milyen lehetőségek vannak a technológiában, hogy lehet a technológiát a mindennapi oktatásban még hatékonyabban használni.

mobidik_program_170502ml_16.jpg

A kormány tavaly októberben fogadta el a digitális oktatási stratégiát. Ezt támogatja a mobil okos tanterem is. Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, zászlajukra azt tűzték ki, hogy a digitális oktatási stratégiát megpróbálják közelebb hozni a fiatalokhoz.

mobidik_program_170502ml_17.jpg

– Részben tehát eszközökről, digitális oktatási eszközökről, tananyagról és módszertanról, oktatási segédletekről beszélünk. És aztán az egészet összecsomagoltuk egy ilyen „dobozba”, és ezzel járjuk az iskolákat – fogalmazott.

mobidik_program_170502ml_18.jpg

A Mobidik az ország 15 pontján fordul meg, és négyezernél is több diákot ér el. A konténert Miskolc után Egerbe viszik tovább.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat