2019. augusztus 21. Sámuel, Hajna
Nem megijedni! – Diákok ismerkedtek az elsősegélynyújtással
Kujan István
|
2018. december 04. 16:12
|
frissítve: 2018. december 07. 06:23
Sebkötözéssel, újraélesztéssel, és más hasznos elsősegélynyújtó fogással ismerkedhettek miskolci diákok kedd délután a Vöröskereszt Sarolta utcai önkéntes központjában. A programot a Legyen eszed, hogy eszed legyen prevenciós sorozat keretein belül tartották.

A délutáni programon elhangzott, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete kereste meg a miskolci önkormányzatot, hogy működjenek együtt egy olyan egészségügyi programban, ami hasznukra válhat a mindennapokban. A Legyen eszed, hogy eszed legyen ifjúsági programsorozat be is fogadta ezt a kezdeményezést.

legyen_eszed_181204_ja_6.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A Magyar Vöröskereszt mint az elsősegélynyújtó vizsgák egyetlen legitim bonyolítója, felkészíti a diákokat egy esetleges baleseti helyszínen elvégzendő alapvető fogásokra: vérzések felismerésére, sebkötözésre, újraélesztésre.

Domoszlai Tamás, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének elsősegélynyújtó oktatója, önkéntes a Herman gimnáziumból és a vasgyári szakképző iskolából érkezett diákoknak bemutatta, hogyan kell felkészülten és határozottan cselekedni baleset esetén. Mentőként nap mint nap helyt áll baleseti helyzetekben, tudását és tapasztalatát most ő adta át a tanulóknak.

legyen_eszed_181204_ja_8.jpg

– A mai fiatalok az interneten sok dolognak utána tudnak olvasni, tapasztalataink szerint van, amikor pontosan felismerik a tüneteket, valamikor azonban csak sejtéseik vannak. Hamar eljutnak odáig, hogy mentőt hívnak. A maihoz hasonló programokkal szeretnénk nekik további információkat adni, mikor kell tényleg mentőt hívni, vagy miben tudnak maguk is segíteni – ismertette, hozzátéve: véleménye szerint az elsősegélynyújtás megismertetését akár már az általános iskolában, az alsó tagozaton is el lehetne kezdeni.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat