2023. március 30. Zalán
Nyolcmilliárdból épül meg az új közlekedési csomópont Miskolcon
minap.hu
|
2016. február 16. 22:39
|
frissítve: 2016. február 18. 16:36
Új közlekedési csomópontja lesz Miskolcnak, a fejlesztés összesen mintegy nyolcmilliárd forintból valósul meg. Teljesen átalakítják a Tiszai pályaudvar környékét: ide költözik majd a Búza téri Volán-pályaudvar is. A költségeket európai uniós forrásból fedezik.

intermodularis_2.jpg

Az új közlekedési csomópontban találkozik majd a vonatközlekedés, a városi közösségi közlekedés és a távolsági buszközlekedés. A várakozásra fordított időt pedig modern, kulturált környezetben tölthetjük el.

Rostás László városi főépítész elmondása szerint, a modern városok programon belül, a közlekedési infrastruktúrafejlesztés első eleme az intermodális csomópont. Ehhez fog kapcsolódni az Y-híd kialakítása és 3-as út a kiváltása a későbbiekben. Az új csomópont kialakításához kapott most a város nyolcmilliárd forintos, uniós támogatást, az engedélyes kiviteli tervek már rendelkezésre állnak.

intermodularis_3.jpg

Miskolc 2015. áprilisában kötött együttműködési megállapodást a kormánnyal a Modern Városok Program végrehajtására. Ennek keretében jelölték ki azokat a kiemelt fejlesztéseket, amelyek hozzájárulnak Miskolc és agglomerációjának gazdasági fejlődéséhez.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat