2019. április 19. Emma
"Örömmel csodáljuk egymás munkáját!" Tankerületi gálaműsor az Avasi Gimnáziumban
minap.hu
|
2019. január 30. 13:33
|
frissítve: 2019. február 02. 14:08
Hagyományteremtő céllal rendeztek gálaműsort az Avasi Gimnázium színháztermében szerdán. A rendezvényen a Miskolci Tankerületi Központ három intézményének növendékei léptek színpadra.

tankeruleti_gala_190130_vcs_3.jpg

Fotók: Végh Csaba

Mint az eseményen elhangzott, a Miskolci Tankerületi Központ nagy érdeklődéssel figyeli a fenntartásában működő intézmények szakmai munkája mellett a megteremtett kulturális értékeket is. Ezek bemutatkozására egy hagyományteremtő gála keretein belül szerdán biztosítottak lehetőséget, az Avasi Gimnázium színháztermében. A tankerület három intézménye, két általános- és egy alapfokú művészeti iskola mutatkozott be zenés, színházi produkciókkal.

tankeruleti_gala_190130_vcs_6.jpg

A rendezvény céljai között szerepelt az is, hogy a Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények vezetői jobban megismerjék egymást, képet kapjanak más intézmények munkájáról azért, hogy a jövőben ezt szakmai kapcsolatépítés, segítésnyújtás céljából kamatoztatni tudják.

tankeruleti_gala_190130_vcs_7.jpg

Tózsa-Rigóné Nagy Judit szakmai igazgatóhelyettes köszöntőjében elmondta: a gála ötlete tavaly karácsonykor merült fel. A készülődés az ünnepi műsorokra rengeteg befektetett munkát, sok-sok energiát követelt mind a gyerekektől, mind a pedagógusoktól. Kár lett volna, ha csak egy alkalommal, egy szép karácsonyi ünnepségen adják elő az ünnepi műsort.

tankeruleti_gala_190130_vcs_5.jpg

- Így született meg az ötlet, hogy meg kell mutatnunk szélesebb közönségnek, hogy a mi gyerekeink, a pedagógusaink, a Miskolci Tankerületi Központ intézményei hihetetlen szép és magasztos munkára képesek. Nagyon sokat dolgoztak az intézmények azért, hogy újrarendezve a darabot, most nem az iskola szűk világában, az oda megálmodott helyszínre, hanem egy nagy színpadra hozhassák ezt a műsort – hangsúlyozta Tózsa-Rigóné Nagy Judit.

tankeruleti_gala_190130_vcs_1.jpg

Hozzátette: - Legyen ez a mai nap alkalom arra, hogy örömmel megcsodáljuk egymás munkáját, és inspiráció arra, hogy jövőre a mi intézményünk mutatkozhasson majd itt be. Arra törekszünk, hogy akár egy egész napos gálával teret kínáljunk az intézményeknek, hogy az a sok munka, ami az intézmény falai között megvalósul, az ide, a nyilvánosság elé is eljusson – zárta gondolatait a szakmai igazgatóhelyettes.

tankeruleti_gala_190130_vcs_2.jpg

A gálaműsor részeként a Szilágyi Dezső Általános Iskola Görömbölyi Tagiskolájának diákjai A boldog herceg című színdarabot, a Bársony János Általános Iskola tanulói pedig az Isten pénze című musicalt adták elő. A Bőcsi Általános Iskola, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei - a Garabonciás Művészeti Iskola közreműködésével - zenetudásukból adtak bemutatót az Avasi Gimnázium színpadán. 

tankeruleti_gala_190130_vcs_4.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat