2023. szeptember 22. Móric
Román kamion előzött szabálytalanul, fél évre eltiltották a sofőrt a vezetéstől
minap.hu
|
2019. február 20. 15:26
|
frissítve: 2019. február 21. 14:37
Kettős záróvonalat lépett át és kezdett előzésbe egy román felségjelzésű tehergépjármű a 3-as számú főúton. Az Encsi Rendőrkapitányság első fokú határozatában még aznap eltiltotta a sofőrt a járművezetéstől.

A teherautó sofőrje kedd reggel a 3-as számú főút 217. kilométerszelvényben figyelmen kívül hagyta az előzni tilos közúti jelzőtáblát, továbbá a kettős záróvonalat, és így kezdett előzni egy járműszerelvényt.

A szemközti sávban egy lengyel kamion közlekedett, amely az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára húzódott, majd a vízelvezető árokban állt meg. A román sofőr az előzést korlátozott látási viszonyok között, erősen ködös időben hajtotta végre járművével, melynek során a szemben közlekedő járművek csak nehezen voltak észlelhetők.

kamion_baleset_encs.jpg

A szabálysértésen tetten ért sofőrt a járőrök előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol a terhére rótt cselekmény elkövetését elismerte.

A hatóság – a még aznap meghozott – első fokú határozatában, a 27 éves tehergépkocsi-sofőrt hat hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat