Magyaros ízvilágú és Miskolcra jellemző, természetes hozzávalókat tartalmazó tortákkal lehet jelentkezni. További szempont, hogy kreatív, új ötlet, saját receptúra szerint készüljön, ugyanakkor mindennapos elkészítésre is alkalmas legyen. Fontos, hogy a tortának megfelelő ár-érték arányúnak kell lennie. Továbbá a pályázat kiíróinak célja, hogy a Miskolc Caféban és a város lehetőleg minél több cukrászdájában egész évben kapható legyen.
Az eredményhirdetést január 31-én, 13 órakor tartják a polgármesteri hivatal főbejárati aulájában. Majd ezt követően a verseny cukrásztermékeit a Miskolci Kocsonya Farsang látogatói is megkóstolhatják. A tortákat elismert szaktekintélyekből álló zsűri bírálja.
A pályázaton a miskolci és a miskolci járás településeinek cukrászüzemei, szállodái, éttermei nevezhetnek egy-egy tortával. A jelentkezési lapot január 15-éig kell a MIDMAR Nonprofit Kft. címére elküldeni.
A pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthető a www.hellomiskolc.hu honlap „Szakmai oldalak” menüpontjából.
A tavalyi nyertes a Diósgyőri Party Kft. „Borvarázs tortája” volt. Az eredményhirdetésről bővebben ITT olvashat.