2022. december 02. Melinda, Vivien
Szent Gellért-díjat kapott a Fráter Gimnázium tanárnője
minap.hu
|
2018. szeptember 21. 13:15
|
frissítve: 2018. szeptember 24. 10:35
A Szent Gellért-díj arany fokozatában részesült nemrégiben Gergelyné Kemény Katalin, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium matematika-földrajz szakos középiskolai tanára.

gergelyne_kemeny_katalin_arany_dij2.jpg

Forrás: frater.hu

A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A javaslatokat az igazgatók teszik meg a fenntartó felé.

gergelyne_kemeny_katalin_arany_dij3.jpg

A díj elkötelezett hitvalló élet, következetes, kitartó, színvonalas nevelő-oktató (egyéb) munkáért adható olyan személynek, aki szilárd erkölcsi alapokon álló munkájával kivívta a tanulók, szülők, munkatársak egyöntetű elismerését. Arany vagy ezüst fokozat adományozható - a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium tanára, Gergelyné Kemény Katalin pedig arany fokozatú elismerést vehetett át a Főegyházmegyei tanévnyitón az Egri Bazilikában.

gergelyne_kemeny_katalin_arany_dij.jpg

A matematika-földrajz szakos középiskolai tanár portálunknak elmondta, nagyon örült a kitüntetésnek. – Már a pályám vége felé járok és sokat jelent nekem ez a díj, amit az Érsek úr adott át. Miniszteri díjban volt már részem, és most nagyon boldog vagyok, hogy elégedettek a munkámmal egyházi fórumon is. Már 1992-től, tehát a Fráter György Katolikus Gimnázium megnyílásától tanítok ebben az iskolában. A tanítás számomra nemcsak munka, hanem hivatás is. Szeretem a tanítványaimat, a szaktárgyaimat, célom, hogy ezekből jól felkészítsem a gyerekeket az egyetemi felvételire. Ha még egyszer kellene pályát választanom, most is a tanári mellett döntenék - nyilatkozta.

Az ünnepi szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be, az iskolák lelkipásztorainak koncelebrálásával.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat