2023. március 30. Zalán
A sztároknak is vannak kedvenc fesztiváli kellékeik, hozzák is őket az EFOTT-ra
2014. július 03. 12:52
|
frissítve: 2014. szeptember 04. 10:54
Egy zenekar soha sem indul útra mikrofon, hangszer nélkül – ez teljesen egyértelmű, de a muzsikusok számára nem csupán ezek az elengedhetetlen fellépő-kellékek. Péterfy Bori például ki sem teszi a lábát a denevér nélkül.

Személyes tárgya mindenkinek „kell”, hogy legyen. Van, aki bevallja, mi az, van, aki inkább hallgat a témában. A hazai könnyűzene elitje lerántja magáról a leplet – kiderült, kinek milyen kabalája van, ami sosem hiányozhat a turnékról.

Koncertről koncertre járnak, azonban kevesen tudják róluk, hogyan készülnek a színfalak mögött egy-egy bulira, vagy éppen mi az, amit ki nem hagynának a fesztiválok alkalmával a színpadra lépő zenészek.

Pásztor Anna, Péterfy Bori, Nagy Feró és Dévényi Tibi bácsi is fellép az idei EFOTT-on, ahová személyes kedvenceikkel érkeznek majd. Péterfy Bori számára testvérétől kapott ajándéka az egyik legkedvesebb.

– A kötelező fegyverzeten, a fellépő ruhákon és a sminken kívül, mindig nálam van egy kis denevér, amit hét éve kaptam a testvéremtől. Eleinte minden alkalommal meglepődtem, hogy mit keres nálam, de valamiért soha nem vettem ki a táskámból. Mára kötelező talizmánná vált, akárcsak a karkötők, amelyeket az egyik stage dive közben tett rá valaki a kezemre. Nem láttam sajnos ki volt, de azóta minden koncerten rajtam vannak. Nem tudom, hogy valóban szerencsét hoznak-e, de nekem sokat jelentenek és biztos, hogy az idei EFOTT-ra is elkísérnek majd – mesélte Bori. Pásztor Anna és bandája a virslire és az egyedi pálinkára esküszik.

Az együttes frontembere elmesélte, az egyik legrégebbi rajongójuk édesapjának különleges párlatát sosem hagyják otthon.

– A csornai morcos elixír névre keresztelt pálinka minden évben kihagyhatatlan kelléke a fesztiváljainknak – avatott be Pásztor Anna, hozzátéve, az évek során már igazi rituálévá vált, hogy minden fesztivált virslivel és mustárral indítanak, hogy meghozza a szerencséjüket.

Nagy Ferónak sem telhet el pálinka nélkül a fesztivál, a régi szerencsehozók mellett pedig a legújabb technikai vívmányok is elkísérik a zenészt.

– A fesztiválok helyszínére megérkezve mindig iszom egy pálinkát  Magasvári Viktorral, a gitárosunkkal és a vendéglátókkal a koncert örömére. Egy jó fesztivál ugyanis nem létezik jó pálinka nélkül – mondta Nagy Feró, akinek önfeledt ifjúkorát idézik a fesztiválok.

Elmondta, már akkoriban is hordta az ékszereit, de ma már a mobiltelefon és a táblagép is kötelező kellék utazásánál.

 

devenyi_tibi_bacsi.jpg

Nem
Tibi bácsi

Dévényi Tibi bácsi már rutinos „efottozónak” számít, így nem érheti meglepetés, ha fesztiválozni indul.

– Hogy mit viszek mindig magammal a pöttyös labdán kívül? Nagyon egyszerű: a saját poharamat. Ha ugyanis véletlenül valaki megkínálna egy finom whiskyvel, de nincs pohara, nem kell zavarba jönnünk – mondta a találékony lemezlovas.

A kulisszatitkok mellett a legfontosabb információ mégis az, hogy július 15–20. között Miskolctapolcán lesz az ország legjobb, legnagyobb hallgatói bulija. EFOTT, Miskolc, csak szabadon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat