2021. május 09. Gergely
A szurkolói összefogást is erősíti az emléktorna
minap.hu
|
2019. január 22. 12:36
|
frissítve: 2019. január 23. 16:28
Az amigeleken.hu szurkolói honlap és az Újpest 1185 Szurkolói Klub közös szervezésében január 26-án immár negyedik alkalommal rendezik meg a Bánka-Rakaczki Emléktornát, ezúttal Dunakeszin és Mogyoródon.

A résztvevő csapatok száma évről évre emelkedik, az idei emléktornán már 20 szurkolói csapatot látnak vendégül. Elfogadta a meghívást az FTC, a Kispest, a Debrecen, a Haladás, a Videoton, a Paks, a Mezőkövesd, valamint az MTK szurkolói csapata is. A résztvevők között üdvözölhetjük a másodosztályú Vasas, a Nyíregyháza, a Kaposvár és a Zalaegerszeg szurkolói gárdáit is. Ezúttal jön két határon túli csapat is Sepsiszentgyörgyről és Ipolyságról is. Rajtuk kívül a Semleges Térfél szurkolói közösség, az AS Roma és a Real Madrid magyarországi szurkolói csapata, valamint az MLSZ Borsod Megyei Igazgatóságának csapata színesíti a mezőnyt.

Csakúgy, mint az eddigi emléktornákon, a DVTK és az Újpest utánpótláscsapatai a rendező városok U9-es korosztályú csapataival vívnak majd minitornát. A nap fénypontja pedig az All Star csapatok mérkőzése lesz. Ezen a tornán részt vevő szurkolói csapatok klubjainak egykori neves játékosaiból álló csapatok játszanak egy gálamérkőzést.

A torna célja méltóképpen ápolni a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusának, Rakaczki Bencének és az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak az emlékét. A bevételből egy olyan alapot hoznak létre a szervezők, amiből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetnek támogatásban. A kezdeményezéssel erősíteni szeretnék a szurkolói összefogást és barátságot, hogy békében férjen meg egymás mellett a piros, a lila, a zöld, a kék és a többi szín is.

– Az eddig megrendezett három emléktorna maximálisan igazolta várakozásainkat – tudatta Jáborcsik András, a IV. Bánka-Rakaczki Emléktorna szervezőbizottságának elnöke. – Valamennyi alkalommal jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket láthatott a közönség, ahol klubszimpátiától függetlenül minden résztvevő egy nemes cél érdekében küzdött. Büszkén jelenthetjük ki, hogy az emléktorna mára a magyar szurkolói társadalom ünnepnapja lett.

Az emléktorna beharangozó videója itt tekinthető meg:

A tornával kapcsolatos információk a http://webstilus.hu/banka-rakaczki/ oldalon, valamint a https://www.facebook.com/bankarakaczkiemlektorna/facebook oldalon találhatók meg.

Az emléktornához egy licit is kapcsolódik, ugyanis a magyar válogatott labdarúgója, a korábbi diósgyőri kedvenc, Kádár Tamás is a kezdeményezés mellé állt. Tamás egy dedikált Dinamo Kijev mezt, valamint szintén dedikált válogatott kártyákat ajánlott fel. Ezekre péntek este 20 óráig lehet licitálni az info@amigeleken.hu e-mail címen, a legmagasabb licitet tevő pedig a mez és a kártyák boldog tulajdonosának vallhatja magát, az általa felajánlott összeg pedig az emléktorna bevételét fogja gyarapítani.

A licitről bővebben ITT olvashat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat