2019. június 19. Gyárfás
Természet, fény, kép
minap.hu
|
2018. szeptember 17. 14:45
|
frissítve: 2018. szeptember 19. 10:30
Tarnóczi Fédra természetben készült fotóiból nyílik kiállítás szeptember 21-én, pénteken délután a Szabó Lőrinc Könyvtárban. A miskolci terapeuta nem természetfotós, hanem a természet fotósa: elsősorban nem a körülöttünk, hanem a bennünk rejlő világot tükrözik képei.

Tarnóczi Fédra névjegyén ez áll: integrál szemléletű önismereti tanácsadó, tibeti hangtál-terapeuta, mandala coach. Az életében mindez nem különálló egység, hanem egymásra épülő, egymásból fakadó gondolat. Mint ahogy az is része ennek az egésznek, hogy Tarnóczi Fédra otthon van a természetben (ő maga egyenesen úgy fogalmaz: „a természetben vagyok otthon”), és ilyen szemmel tekint az épített környezetünkön túli földi világunkra.

szabo_fedra_kiallitas.jpg

Hogy a világnak nemcsak egy szűk metszete érdekli, arra az is bizonyíték, hogy középiskolai történelemtanár és szakközgazdász diplomát is szerzett. Intuitív, adó típusú ember, amit azok is örömmel érzékelnek, akik nem haladnak vele a spirituális úton. Gyakori túrázásai során készített természetfotói is visszatükrözik ezt. Megmutatja a szépet az egyszerűben, a különlegeset a mindennapiban, az örök fényt a rebbenő szárnyakban.

A TERMÉSZETes FÉNY-KÉPek című kiállítását ezért is nem egy másik fotós, hanem Dányi Viktória életvezetési tanácsadó nyitja meg szeptember 21-én, pénteken délután fél 6-kor. Közreműködik: Varga Laró István és Bajzát Gergő zenész (TransNomad, NarcoPolo). A tárlat október 31-ig látogatható a Szabó Lőrinc Könyvtárban – tudatta Csörnök Mariann, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár PR-munkatársa.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat