2024. április 26. Ervin
Űrben pörkölt kávé?
noizz.hu
|
2019. február 03. 09:34
|
frissítve: 2019. február 05. 16:06
A kávépörkölő kapszula a Föld légkörébe való visszatérésekor keletkezett hőt használná fel a kávészemek pörköléséhez, amint azok egy túlnyomásos tartályban lebegnek. A tartályban a kávészemek mindenhol megpörkölődnének és így tökéletes kávét lehetne előállítani. Legalábbis ez a terv.

Egy amerikai és egy egyesült arab emírségekbeli vállalkozó a rakétatechnológiát akarja segítségül hívni a tökéletesen pörkölt kávéhoz.

A kapszulát, amit jövőre terveznek a világűrbe juttatni, kezdetben 300 kg szemes kávét lesz képes hordozni. Egy rakétával szeretnék az űrbe „lőni”, körülbelül 200 km-es magasságba. A kávészemek így abban a hőben pörkölődnek majd meg, amely akkor fejlődik, amikor a kapszula visszatér a Föld légkörébe, a túlnyomásos tartályban lévő hőmérsékletet 200 Celsius-fok körül tartják.

kave.jpg

A vállalkozók elmondták, hogy több magán rakétagyártó céggel is tárgyalnak, hogy megtalálják a tökéletes rakétát. Az első kávészemek jövőre indulhatnak az űrbe és a visszaérkezés után Dubajban fognak először kávét főzni belőle.

Azt egyelőre még nem árulták el, hogy mennyibe is fog kerülni egy csésze űrkávé.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat