2021. május 09. Gergely
Világbajnok a miskolci Jégvirág Korcsolya Klub!
minap.hu/Miskolc Televízió
|
2019. január 21. 12:11
|
frissítve: 2019. január 25. 10:44
A világ legjobbjai között, Ausztriában léptek a jégre a miskolci Jégvirágok, a hétvégén. Az utánpótlás csapatok világbajnokságán mutatkoztak be Salzburgban, a Mozart Kupában, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel a miskolci csapat.

korcsolya_jegvirag_rogosz_7.jpg

Fotó: Rogosz Péter

Miskolcon több évtizede működik sikerrel a Jégvirág Korcsolya Klub, a magyar szinkronkorcsolya egyik fellegvárává téve Miskolcot. A kis csapatot Huszár Diána edzi. Az a Huszár Diána, aki szinkronkorcsolyázóként tízszeres magyar bajnok volt. Most a jövő reménységeinek segít egy olyan sportágban, ahol nagyon komoly kritériumoknak kell megfelelni.

– Folyamatosan figyelni kell, hiszen kétévente változnak a szabályok ebben a sportágban – fogalmazott Huszár Diána, a Jégvirág Korcsolya Klub vezetőedzője. Mint mondta, a produkciójuk  – mellyel megnyerték a világbajnokságot – rendkívül összetett: vannak benne malmok, kör, sor, és megannyi látványos elem. – Ez ugyebár szinkronkorcsolya, tehát csapatban dolgoznak a gyerekek, összekapaszkodva, így együtt készülünk erre a nagyon komoly versenyre is, amely a szezon első versenye lesz – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Huszár Diána, még a verseny előtt.

korcsolya_jegvirag_rogosz_9.jpg

A Mozart Kupa Európa egyik legjelentősebb szinkronkorcsolya-versenye, amit az esemény honlapján, az interneten élőben is követhettek az érdeklődők – és ezt a kupát hozta haza a miskolci csapat!

korcsolya_jegvirag_rogosz_4.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat