2024. augusztus 16. Ábrahám
Miskolci családi fesztivál – az olimpia élmény sportolónak, szurkolónak egyaránt
Kujan István
|
2015. július 05. 16:42
|
frissítve: 2015. július 08. 10:21
Hogy tetszene, kedves miskolciak, ha az épülő Lovagi tornák terén rendeznék 2024-ben az olimpia íjász számait? Bizsergető eljátszani a gondolattal, hogy Budapest, pontosabban az ország nyeri el a 9 év múlva esedékes nyári olimpia rendezési jogát – egy kis ízelítőt és rengeteg információt már most kaphattunk ebből a népkerti Családi fesztiválon.
Nem

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) országos roadshow-ja Miskolcra érkezett – a számtalan sportági bemutatókellék mellett egy olyan kamionnal is, amit olimpiai látogatóközpontnak alakítottak ki. Itt egyebek mellett információkat kaphattunk a magyarországi infrastrukturális helyzetről egy esetleges olimpiarendezés kapcsán, a javasolt helyszínekről – köztük Miskolccal –, valamint a felújítandó, vagy már megvalósult létesítményekről. Egy újabb falnál pedig a rendezés gazdasági oldalát világították meg a kisfilmek.

olimpiai_csaladi_nap_150704_vcs_12.jpg

Olimpiákat is megjárt birkózónk inkább érzelmi oldalról közelítette meg a magyar rendezés lehetőségét. Deák-Bárdos Mihály érdeklődésünkre elmondta, mind Magyarországnak, mind Miskolcnak óriási dolog lenne az olimpia.

– Egy sportolónak pályafutása elején az a cél lebeg a szeme előtt, hogy részt vehessen a világ legnagyobb sporteseményén. És akkor most gondoljunk arra, hogy 2024-ben azok szerepelhetnének a magyar rendezésű olimpián, akik mostanában kezdenek el sportolni. Nekik óriási dolog lenne hazai közönség előtt versenyezni – mutatott rá Deák-Bárdos Mihály.

Az Európai Játékokon nemrégiben aranyérmet szerző, világbajnok kajakozó Dudás Miklós a Miskolc Televíziónak szintén azt emelte ki, mit jelent egy élsportoló számára, ha saját közönsége előtt versenyezhet.

olimpiai_csaladi_nap_150704_vcs_16.jpg

Dudás Miklós segít a lapát vezetésében Németh Lajos időjósnak

„El sem lehet mondani, mekkora élmény lenne egy hazai olimpia… Óriási energiákkal töltené fel a magyar sportolókat, hogy fanatikus közönségük előtt mérhetik össze erejüket a világ élvonalával. Ennél jobb dolog véleményem szerint nem történhet egy sportolóval” – fogalmazott.

Az országos roadshow-t szervező, és az olimpiáról folytatott társadalmi párbeszédet kezdeményező MOB képviseletében Siklós Erik arra mutatott rá, hogy reményeik szerint tevékenységükkel abban is eredményeket érnek el, hogy egyre többen kezdenek el sportolni. A társadalmi párbeszéd arra is alkalmas a kommunikációs igazgató véleménye szerint, hogy mindenki végiggondolja: milyen gazdasági és emocionális vonzatai lehetnek egy magyar rendezésnek.

„Sok százezer magyarnak lenne ez egy óriási élmény, ami egyszer adatik meg az életben” – hangsúlyozta Siklós Erik.

olimpiai_csaladi_nap_150704_vcs_11.jpg

Siklós Erik és Kiss Gábor a hivatalos megnyitón

A Családi fesztivál hivatalos megnyitóján Miskolc alpolgármestere elmondta, a városban egymást érik a rendezéshez kapcsolódó események. Kiss Gábor emlékeztetett a nemrégiben a Miskolci Egyetemen megrendezett szakmai konferenciára, ahol kimondták: ha nyer a magyar pályázat, Miskolc is részese lesz a rendezésnek!

– Miskolcnak megvannak a javaslatai. Ilyen például, hogy az íjászatot a Lovagi tornák terén lehetne megrendezni. Azt talán nem is kell ecsetelnem, mennyire emeli egy település imázsát egy olimpia megrendezése – mondta a város alpolgármestere.

olimpiai_csaladi_nap_150704_vcs_21.jpg

A Családi fesztivál délután további sportágbemutatókkal és koncertek sorával várja az érdeklődőket. Kovácsovics Fruzsinát Danics Dóra követi a színpadon, majd 17:20-kor a The Biebers koncertje következik. Este 7-től Caramel koncertjét hallgathatjuk meg, míg 8-tól a Hooligans ad fergeteges koncertet.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat