2024. július 16. Valter
DVTK Jegesmedvék – klasszis teljesítmény elöl és hátul is
Kujan István
|
2015. augusztus 31. 16:46
|
frissítve: 2015. szeptember 01. 14:53
3-2-re megnyerték a szlovák másodosztályú Bártfa elleni felkészülési mérkőzésüket a DVTK Jegesmedvék. A szép számú közönség a népkerti jégcsarnokban egy tétmérkőzésnek is beillő, komoly csatát láthatott. A vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak, de az elmúlt szezon legértékesebb játékosa végül eldöntötte a találkozót.

A 13 éves korában elhunyt budapesti jégkorong kapusra, Méri Jankára emlékezve, gyászszünettel kezdődött a felkészülési mérkőzés, ahol – a szurkolók és a szakvezetés nagy örömére – végig komoly védéseket mutatott be a Jegesmedvék kapujában a 18 esztendős, Kiss Bence.

De a mezőnyben sem adták alább a társak, hiszen a 7. percben Boras vette be a bártfai kaput. Már a második harmad 12. percében járt a mérkőzés, amikor a vendégek kettős emberelőnyben, Balázs Marcel révén egyenlítettek. Ám mindez nem zökkentette ki a hazaiakat, és 3 perc elteltével már ők voltak dupla emberelőnyben, amiből Dansereau talált a kapuba.

A záró 20 percben rákapcsolt a Bártfa csapata, és szerencsét sem nélkülöző távoli bombájukkal 2-2-re módosították az állást. Ám a Jegesmedvéket nem könnyű térdre kényszeríteni, és elég volt egy figyelmetlenség a vendég bekkektől, Dansereau csapott le a korongra, és belőtte a találkozót eldöntő harmadik hazai gólt.

Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője úgy értékelt, hogy többet kaptak vissza a pályán, mint amit előzőleg reméltek.

– Nyilván ez egy hosszú folyamat lesz, és lehetőleg a legjobb időpontokban kell majd készen lenni, de az biztos, hogy elég masszívan és kiegyenlítetten dolgozott mindenki, és ez mindenképpen jó előjel – mondta.

Hatalmas bravúrok sorozatát mutatta be a DVTK kapujában az első felnőtt mérkőzésén szereplő fiatal kapus. Kiss Bence elmondta, sokkal gyorsabbak a lövések, maga a játék, sokkal jobban oda kell figyelni, de igyekszik megfelelni az elvárásoknak a felnőttek között is.

A Jegesmedvék ezen a héten folytatják a felkészülést, csütörtökön és pénteken idegenben lép jégre a csapat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat