2024. augusztus 30. Rózsa
Jó hangulatban készül a futsalválogatott az olaszok ellen
Kujan István
|
2016. március 21. 17:48
|
frissítve: 2016. március 22. 15:15
A világbajnokságra készül a magyar futsalválogatott, az álmok eléréséhez az olaszokon át vezet az út. Kedden Miskolcon csap össze a két gárda, s bár a magyar fiúkon nem érződik semmiféle mérkőzés előtti feszültség, hétfőn Miskolctapolcán, egy nem mindennapi programon kapcsolódhattak ki.

      Lassan a végéhez ér a válogatott felkészülése az olaszok elleni mérkőzésre. Dróth Zoltánék napok óta Miskolcon készülnek az összecsapásra. A videózások, erőnléti és taktikai edzések monotonitását hétfőn egy miskolctapolcai programmal törték meg: futsalosaink az Avalon parkba látogattak, ahol a világon egyedülálló Teqball asztalon élesíthették reflexeiket, finomíthatták technikai repertoárjukat. A magyar fejlesztésű asztalt egyébként nemrégiben telepítették a park műfüves futsalpályájára, hamarosan kipróbálható lesz a vendégek számára is.

Dávid Richárd már rutinosan igazította el társait a játék rejtelmeiben, ő magyarázta el a szabályokat, és az első labdaérintéseket, taktikai tanácsokat is tőle láthattuk-hallhattuk. Míg a többiek gyakoroltak a sporteszközön, érdeklődésünkre elmondta, nem most találkozott a különleges kialakítású asztallal, ezért ez a nagy magabiztosság.

– Nagyon egyszerű játék, a lábtenisz és a „sima” asztalitenisz keveréke. Úgy gondolom, mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. Igazából nincs trükkje, alkalmazkodni kell az adott helyzethez, amit a játék hoz – mondta.

futsal_valogatott_avalon_160321_ja_18.jpg

A játékos szerint fontosak az ilyen külső, szabad programok, de mivel versenyző típusok, mindig nyerni akarnak – nem is csoda hát, hogy a kezdeti, bemelegítő labdajátékok után egyre komolyabban vették a meneteket, ment a zrika egymás között.

Mindenki nyugodt, mosolygós, jó a hangulat a válogatottnál, nem tűnt úgy, hogy nyomná a teher a játékosok vállát. Dróth Zoltán is elmondta, jól sikerült a felkészülés, az edzőtáborban napi két edzéssel készültek, plusz a videózások, amiből nagyon sok volt most.

futsal_valogatott_avalon_160321_ja_10.jpg

– Úgy érzem, kellőképpen felkészültünk az olaszok ellen. A soros ellenfelünk komoly erőt képvisel a futsalban is, több játékosuk topbajnokságban pallérozódik, játékban tehát nagyon nehéz lesz velük felvenni a versenyt. Készülünk azonban több olyan dologgal is, amivel hazai pályán meglephetjük őket – fűzte hozzá a klasszis támadó, aki társaival a park gokartpályáját is kipróbálta.

futsal_valogatott_avalon_160321_ja_24.jpg

Az olaszok elleni vb-pótselejtező kedden este 6 órakor kezdődik a miskolci Generali Arénában. Addig is, tekintsék meg a szintén Miskolcon lejátszott, hollandok elleni barátságos mérkőzés összefoglalóját, s annak két szépségdíjas Dróth-találatát:

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat