2024. október 01. Malvin
Újabb uszodai ügy – 9 évesen erőszakolhatták meg Juditot
mno.hu
|
2016. május 24. 11:25
|
frissítve: 2016. május 25. 11:57
Újabb molesztálási esetről terjed cikk a világhálón, ezúttal nevek nélkül.

       Egy harmincas évei végén járó hölgy a Kiss-ügy furcsa kezelésén felbuzdulva fordult az Átlátszó.hu-hoz, hogy elmesélje, mi történt vele 9 éves korában egy neves, idős úszóedző „jóvoltából” a margitszigeti sportuszodában – írja a Magyar Nemzet Online.

Egy, „a szakmájában nagyra tartott, már akkor is idős, azóta meghalt úszóedzőről” és egy Judit álnéven szereplő nőről szól a cikk.

A gyerekek a hajnali órákban a nagymedencében rótták a hosszokat. Akik fáztak, átmehettek a gyermekmedencébe. Csak egyedül Juditot küldte át az edző a műugrók távolabb fekvő medencéjébe, és vele ment ő is.

– Úgy éreztem, hogy kiválasztott az elején, külön figyelt rám. Akkor nyilván nem gondolhattam, de utólag visszagondolva nagyon rutinosan csinált mindent: röviddel azután, hogy elkezdtem nála úszni, elkezdett fogdosni. Molesztált. (…) Simogatott, foglalkozott velem, tapogatott mindenhol. Gyakorlatilag ott azonnal elveszítettem a szüzességem – fogalmazott Judit.

Nem közeledett felé minden edzésen, azonban rendszeressé vált az abúzus. Az edző a folyamatos testi molesztálás mellett legalább akkora gondot fordított arra, hogy Juditban súlyos mentális függőség alakuljon ki. Elhitette vele, hogy rossz lenne, ha a szülei megtudnák, mit csinál vele ott a medencében.

– Az látszott rajta, hogy megőrült, a földre vitt, és ütött, fojtogatott. Miközben fojtogatott, dobált, azt mondta nekem, ő „nem tehet róla”, én viselkedtem vele kihívóan – mondta.

Judit még januárban, az úszókapitány botrányának kirobbanása előtt, egy közvetítő útján kereste meg a portált, de a Kiss-ügy kirobbanásáig hezitált, hogy elmondja-e történetét. A Kiss-ügy úszószövetségi „kezelése”, a felelősséget elkenő vagy egyenesen áldozathibáztató nyilatkozatok azonban arra sarkallták, hogy beszéljen az elszenvedett erőszakról – írja a portál. Rendőrségi feljelentés nem történt – Judit szülei a magyarázat szerint „a rendszer ellenségei” voltak –, így bírósági eljárás sem indult az eset után.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat