2024. augusztus 28. Ágoston
Fellobbant az olimpiai láng Miskolcon
Kujan István
|
2016. június 10. 17:13
|
frissítve: 2016. június 12. 20:41
68 csapat, közel ezer diáksportoló, 4 sportág, 7 helyszín – Miskolcon rendezik meg hétvégén a 2016-os Diákolimpia Összevont Labdajáték IV. korcsoportos országos döntőjét. Miskolc önkormányzata 1 millió forinttal támogatja az eseményt.

Péntektől vasárnapig négy labdajátékban – labdarúgás, kosárlabda, kézilabda és röplabda – hatvannyolc csapat méri össze tudását – ismertette a pénteki felvezető sajtótájékoztató alkalmával a Miskolc Városi Diáksport Szövetség elnöke. Lódi Gábor kiemelte, Miskolcot a röpisek és a kosarasok között fiú és lány csapatok is képviselik.

diakolimpia_160610_vcs_6.jpg

Fotó: Végh Csaba

A versenyeket hét helyszínen – az egyetemi körcsarnokban, az Avasi, a Herman Ottó és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, a diósgyőri pályán, valamint a Generali Arénában és a rendészeti szakközépiskolában – rendezik meg.

Hogy mennyit számíthat egy-egy ilyen diákolimpiai verseny egy fiatal sportoló életében, arról Pásztor Ákos válogatott kézilabdázó mesélt a sajtótájékoztatón. A miskolci születésű sportoló kifejtette, a diákolimpia országos elődöntőjén vett részt, amikor egy válogatott játékos felfigyelt rá. Sikerült négyszer különböző korosztályokban nyernie.

– Nagyon sokat köszönhetek a diákolimpiának és magának a kézilabdának, rengeteg embert megismertem, sok helyen jártam ezáltal, és nagyon sok dologra megtanított a sport – ajánlotta fiatal „követői” figyelmébe az előnyöket Pásztor Ákos.

diakolimpia_160610_vcs_3.jpg

Miskolc város számára nemcsak az egyesületi, hanem a diáksport is fontos – hangsúlyozta Kiss János. Az alpolgármester ezt aláhúzandó bejelentette: az önkormányzat 1 millió forinttal támogatja az országos döntőt.

diakolimpia_megnyito_160610_vcs_12.jpg

Az esemény ünnepélyes megnyitóját péntek este rendezték meg a Miskolc Városi Szabadidőközpontban.

diakolimpia_megnyito_160610_vcs_15.jpg

A 68 csapat bevonulása után felvonták a zászlót, majd a Himnuszt követően a köszöntők következtek.

diakolimpia_megnyito_160610_vcs_20.jpg

Az esemény hivatalos megnyitása után az eskütételre került sor, végül meggyújtották az olimpiai lángot.

diakolimpia_megnyito_160610_vcs_01.jpg

S mivel kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság is, ennek jegyében Szász Kitti freestyle világbajnok tartott egy bemutatót. A megnyitót tűzijáték zárta.

diakolimpia_megnyito_160610_vcs_06.jpg

diakolimpia_megnyito_160610_vcs_21.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat