2024. július 16. Valter
Miskolcon vigyáznak az idősekre
Kiss Judit / Miskolc TV
|
2016. június 16. 15:31
|
frissítve: 2016. június 17. 16:19
Bentlakásos intézményekkel és különböző kulturális, egészségmegőrző programokkal vigyáz Miskolc a miskolci szépkorúakra.

02_salkahazi.jpg

A Salkaházi-program keretében anyagi segítséget és önvédelmi eszközöket kaptak az idősek, az idősek otthonában pedig folyamatos programokkal segítik a szépkorúakat és rokonaikat.

 Az Alzheimer Kávézó egy azok közül a programok közül, amik az időseket és rokonaikat tájékoztatják az idős kort érintő betegségekről.

Ezt az Alzheimer Kávézót Őszidő Alapítvány és az Őszi Napsugár Otthon együtt gondoltuk el. Olyan emberek, akik a szakemberek, akik az idősek iránt elkötelezettek. Az Alzheimer Kávézónak egy fontos célja van, mégpedig az, hogy segítsünk.” – mondta Radomszky Lászlóné, az Őszidő Alapítvány titkára.

Az alapítvány és az otthon már hatodik alkalommal hív olyan szakembereket, akik megoldási lehetőségeket adnak a szépkorúaknak és rokonaiknak. Molnár Gusztávné édesanyja demenciával küzd, és az Őszi Napsugár Otthonban éli mindennapjait.

Nekem nagyon nagy segítség. Sajnos ő már az Őszi Napsugár Otthonban van, mi körülbelül tíz évig ápoltuk otthon, és az utolsó időszakban már nagyon nehéz volt. Házi beteggondozás keretében sem tudtuk megoldani.” –  mondta Molnár Gusztávné.

Az Őszi Napsugár Otthonban az alapellátás mellett különböző kulturális programokkal is színesítik gondozottjaik mindennapjait. A Szentpéteri kapui központban több mint négyszázan laknak, de további három helyen is foglalkoznak az idős korosztállyal. Miskolcon összesen ötszáznyolcvanhét szépkorúról gondoskodnak.

Miskolc idősotthonai mellett az otthon élő szépkorúakról sem feledkezik meg a város. A Salkaházi Sára program részeként biztonsági berendezéseket kaptak legutóbb. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat