2024. július 24. Kinga, Kincső
Parádés brazilverés Miskolctapolcán
A Benedek-csapat kiütötte a brazilokat Miskolctapolcán
waterpolo.hu
|
2016. július 09. 17:52
|
frissítve: 2016. július 12. 13:40
A magyar férfi vízilabda-válogatott az első negyed után indult be igazán, s Varga Dénes vezérletével, remek védekezéssel 14–5-re győzte le olimpiai vetélytársát szombaton a Miskolctapolcai Strandfürdő medencéjében.

Mozgalmas, egyben roppant kemény héten van túl férfiválogatottunk, melynek tagjai vasárnap pihenőt kapnak. A horvátországi kétkapus edzések és a montenegrói torna, a hét nap alatt nyolc edzőmeccs után elkezdték a nem éppen szeretnivaló, ugyanakkor feltétlen szükséges fizikai melót a Margitszigeten.

Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfőn ismertette a 13-as riói keretét, de mint elmondta, a brazilok ellen, illetve a jövő heti BENU-kupán Bedő Krisztián, valamint a július 30-án Brazíliába a csapattal tartó, kint a felkészülés segítő Tóth Márton is szerepet kap.

hu_brazil_vizilabda_160709_vcs_38.jpg

Teltház fogadta a csapatokat Miskolctapolcán

Így volt ez tehát a miskolctapolcai partin is, amelyet pénteken délelőtt és délután is kétkapus gyakorlás előzött meg. A hivatalos meccs persze más, és minden bizonnyal más lesz az olimpián is, jól tudja ezt mindkét kapitány. És jól bizonyította ezt ez a mérkőzés is. A mieinket az újdonsült csapatkapitány, Varga Dénes vezette fel az impozáns miskolctapolcai strandon, ahol telt ház és nagyszerű hangulat várta a feleket – olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapján, a waterpolo.hu-n.

hu_brazil_vizilabda_160709_vcs_35.jpg

Ebből újabb magyar találat lesz...

Az első negyedben a sok pontatlanság mellett a küzdelem dominált, gyűrték egymást a játékosok rendesen. A két kapus, Nagy Viktor és Slobodan Soro védett pár nagyot, amúgy sok kapufa, és még több lövés nélkül befejezett támadást jegyezhettünk fel.

hu_brazil_vizilabda_160709_vcs_28.jpg

Hajrá, magyarok!

A második negyed sokkal jobban indult: Bedő „hozott” egy kiállítást, Vámos Márton lőtt bombagólt, majd hátul Manhercz Krisztián blokkolt remekül. A védekezés továbbra is remek volt, újabb brazil lövések haltak el a blokkokban. Manherczé nem, iszonyatosan eltalálta a hosszú felsőt, tapsolt is rendesen a publikum. Gustavo Guinardes fórból csökkentette a különbséget, ám a mieink beindultak. Hosnyánszky Norbert fejezett be pontosan egy támadást, majd egy kontra után Zalánki Gergő hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tóth Mártont. A lőtt gólok nem csupán a kreativitásnak voltak betudhatóak, hanem a hátul remekül elvégzett munkának – öröm volt nézni csapatunk erőtől duzzadó, határozott, láthatóan taktikus védőmunkáját.

hu_brazil_vizilabda_160709_vcs_26.jpg

Találhattak volna jobb helyet a kezdéshez a lánybúcsú tagjai...?

A harmadik etapban Varga Dániel villanását jegyezhettük fel elsőként, majd Nagy Viktor védése növelte az örömforrást. Hogy élvezték a mieink a partit, Hosnyánszky csavarja is bizonyította – Sorra nagy nehezen piszkálta ki. Zalánki újra őrületen jó passzt adott fórban Tóth Mártonnak, Vámos blokkolt hatalmasat, majd Varga Dénes kezére érkezett hibátlanul a labda egy leválás után. Márpedig ha ő ziccerbe kerül, aligha van kegyelem – most sem volt. A brazil csupán Guinardes révén jutottak gólig, azaz a játék semmit sem változott.

hu_brazil_vizilabda_160709_vcs_29.jpg

S miután a negyedig negyedben Varga Dénes egy percen belül kétszer mutatta meg, miért is tartják a világ egyik legjobbjának, a póló művészének, már 13–4 állt a táblán. Tóth Márton blokkolt, Nagy Viktor védett hátrányban, szakadéknyi volt a különbség a csapatok között. 

Varga Dénes a támadóidő lejártakor lőtt irtózatos gólt, már az ötödiket jegyezte, s tíz volt közte. A vége aztán 14-5 lett, a vastaps azonban így is megérdemelt volt. Kemény hét remek lezárása volt ez!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat