2024. október 07. Amália
Ők az újév első babái!
hirado.hu
|
2017. január 01. 13:34
|
frissítve: 2017. január 03. 10:25
Mindössze fél perccel éjfél után a Semmelweis Egyetem II. Női Klinikáján jött világra 2017 első újszülöttje a fővárosban. A külső képen pedig Szemán Alíz látható szüleivel – ő a debreceni Kenézy Gyula kórház szülészetén jött világra.

ujevi_baba_budapest_170101_mti.jpg

Az új év első fővárosi újszülöttje, Csorba Benjámin Noel és édesanyja, Horváth Valéria a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján január 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A főváros, s egyben az ország első újszülöttje a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján született. Az intézmény tájékoztatása szerint az egészséges kisfiú a Benjámin Noel nevet kapta, 2850 grammos és 50 centiméter hosszú. Az újszülött a család második gyermekeként, szűk egy évvel testvére után született.

ujevi_baba_debrecen_170101_mti_2.jpg

Szemán Alíz, az új év első vidéki újszülöttje a debreceni Kenézy kórház szülészetén január 1-jén. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az állami fenntartású intézmények közül vidéken a debreceni Kenézy Gyula kórház szülészetén jött világra. Szilvási Ferenc adjunktus vasárnap az MTI-nek elmondta: Szemán Alíz 4750 grammal és 61 centiméterrel jött a világra, természetes úton, debreceni szülők első gyermekeként.

ujevi_baba_debrecen_170101_mti_1.jpg

Szemán Alíz, az új év első vidéki újszülöttje és szülei, Kozma Brigitta és Szemán Gábor

A kislány édesanyja 22 éves. A gyermek és édesanyja jól vannak – közölte az adjunktus.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az óév utolsó „mentős babáját” 23 órakor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, míg az új év első „helyszíni” újszülöttjét fél 3-kor Szolnok megyében segítették világra a mentők.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat