2024. augusztus 26. Izsó
Hazai pályán meglepetésre készülnek a vízilabdázóink
Juhász István/minap.hu
|
2017. március 18. 10:31
|
frissítve: 2017. március 18. 20:00
Újabb meglepetésre készül az alapszakasz után a rájátszásban is kitűnően teljesítő Miskolci Vízilabda Club. Szombaton délután az OSC látogat a Kemény Dénes uszodába, de a bombaerős keretű fővárosi együttes ellen is folytatná eddig bemutatott remek teljesítményét Sike József edző együttese.

Bár fennállása során először szerepelnek az élvonal felsőházi rájátszásában a miskolci pólósok, ennek ellenére a soron következő szombati bajnokin tovább folytatnák a meglepetések sorát. Mert ugyan ahhoz, hogy előreléphessen a tabellán az MVLC, ahhoz az FTC botlása is kellene Szegeden, de ettől még komoly téttel bír az OSC elleni bajnoki.

mvlc_tatabanya_161122ml_37.jpg

Minap-archív fotó: Mocsári László

A hazai esélyeket növeli, hogy egy alapember hiányzik majd a nagy téttel bíró Bajnokok Ligája mérkőzések előtt álló vendégektől. Plusztényező még, hogy az OSC már nem léphet sem előre, sem hátra a tabellán. Ez pedig akár a miskolci együttes malmára is hajthatja a vizet. Igaz, hazai részről Hornyák hiányzik majd eltiltása miatt.

– Most már odafigyelnek ránk! – szögezte le Sike József, a PannErgy MVLC vízilabdacsapat vezetőedzője. – Az első meccs 10-7 lett úgy, hogy végig partiban tudtunk lenni, sokáig fej-fej mellett haladtunk. Biztos vagyok tehát abban, hogy tartanak ettől a mérkőzéstől. Az olyan nagycsapatoknak, mint az OSC az ilyen mérkőzések azért is jók, mert egy motivált ellenféllel szemben le tudja mérni, hol tartanak a felkészülésben – mutatott rá.

mvlc_tatabanya_161122ml_33.jpg

Amíg a csapat nagy erőkkel készül a szombati bajnokira, addig a klubvezetés a pénteki Liga-ülésen vett részt, ahol a téma, a következő szezontól életbe lépő szabályváltozások lesznek. A hírek szerint megszűnik a jelenlegi, a csapatokat alsó és felsőházba soroló rendszer.

– Mindenki játszik majd mindenkivel, és ezt követően lesz egy play-off a helyosztókért – mondta Bachner András, a klub elnöke, hozzátéve, hogy véleménye szerint „ez teljes mértékben rendben van így”.

mvlc_tatabanya_161122ml_26.jpg

A miskolci együttes mindenesetre alaposan rákészült a Kemény Dénes uszodában szombaton 18 órakor kezdődő bajnokira. Az elmúlt napokban ugyanis Nagyváradon vendégszerepelt a PannErgy MVLC, és kétszer is legyőzték edzőmérkőzésen az FTC ellen, az Európa Kupa döntőjére készülő erdélyi együttest.

E. ON férfibajnokság, középszakasz, felsőház, 5. forduló, a szombati program:

ContiTech-Szeged-Diapolo–PQS-Ferencváros-Waterpolo, Szeged, 15:00 – tv: M4 Sport
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa-Közgép, Laky-uszoda, 18:00
VasasPlaket–ZF-Eger, Tüskeuszoda, 18:00 
PannErgy-Miskolc VLC–A-Híd-OSC-Újbuda, Miskolc, 18:00

Az állás:
1. Szolnok 51 pont 
2. Eger 49 
3. OSC 44 
4. FTC 37 
5. Miskolc 33 
6. Szeged 27 
7. BVSC 26 
8. Vasas 22 pont.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat