2024. július 23. Lenke
„Hiszünk magunkban, és harcolunk egymásért”
minap.hu
|
2017. április 14. 12:20
|
frissítve: 2017. április 15. 19:58
Az OTP Bank Liga 27. fordulójában Sopronban lesz a Szombathelyi Haladás vendége a DVTK labdarúgócsapata. Szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatónkon Bódog Tamás kiemelte, ha marad az eddig mutatott hozzáállás, akkor reális esély mutatkozik a győzelemre.

Az eddigiektől eltérő mérkőzésre számít az első osztályú pontvadászat 26. fordulójában, a Haladás ellen Bódog Tamás. A DVTK-t győztes pályára állító szakember szerint ugyanis a szombathelyiek a védekezést előtérbe helyezve, igyekeznek kontrákkal veszélyeztetni. De a jó formában lévő piros-fehérek sem terveznek változtatni, folytatják a lendületes játékukat és a három pont megszerzése a cél.

– A játékosokon lehetett látni a duzzadó erőt, ami végig jellemezte őket a 90 perc során. Erre lehet és kell is építeni. Ha a forduló előtt első helyen álló csapat ellen így tudunk játszani, akkor bárki ellen vérmes reményeink lehetnek – utalt vissza a Honvéd elleni győztes mérkőzésre Bódog Tamás.

dvtk_bodog_karan_sajttaj_170414.jpeg

Forrás: dvtk.eu

Rendkívül pozitív fordulat állt be a védelem teljesítményében is, megszilárdult a hátsó alakzat. Hosszú sérülése után, Bódog Tamástól megkapva a bizalmat ott van a védelem közepén Dejan Karan, aki gólokkal hálálta meg a játéklehetőséget.

– Első alkalommal veszek részt a beharangozó tájékoztatón, örülök, hogy itt lehetek. Szombaton egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk, de ha a Diósgyőr, az igazi Diósgyőr lép pályára, és tudjuk folytatni, amit az elmúlt három hétben letettünk az asztalra, akkor be fogjuk gyűjteni a három pontot – jelentette ki határozottan a védő.

A nagy távolság miatt már pénteken elindult a mérkőzés helyszínére, Sopronba a csapat. A Haladás – DVTK bajnoki szombaton 18 órakor kezdődik.

Nézzük, hogy a szombaton este 6-tól kezdődő Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK mérkőzés mellett milyen meccseket rendeznek még az OTP Bank Liga 27. fordulójában!

A Ferencváros és a Vasas sem várja jó formában a két csapat szombati rangadóját, amelyet a 27. forduló zárómérkőzéseként rendeznek. A korábban listavezető angyalföldiek az előző öt bajnoki meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, négyet elveszítettek, a címvédő zöld-fehérek pedig az utóbbi három fordulóban csupán egy pontot szereztek. A Vasasból ezúttal is hiányzik majd az eltiltott védő, Hangya Szilveszter.

A listavezető Videotonnak az erőviszonyok alapján könnyebb dolga lesz, mint első számú üldözőjének, a Budapest Honvédnak. A székesfehérváriak a Mezőkövesdet fogadják Felcsúton, a kispestiek viszont a tavasszal még veretlen Paksot látják vendégül.

A Debrecen-MTK és a Haladás-Diósgyőr meccs a kiesés, illetve a bennmaradás miatt lesz fontos.

OTP Bank Liga, 27. forduló, április 15., szombat:

  • Újpest FC-Gyirmót FC 18.00 
  • Videoton FC-Mezőkövesd Zsóry FC, Felcsút 18.00
  • Budapest Honvéd-Paksi FC 18.00
  • Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK, Sopron 18.00
  • Debreceni VSC-MTK Budapest 18.30
  • Ferencváros-Vasas FC 20.30

A tabella:
 1.  Videoton FC 48 pont
 2.  Budapest Honvéd 47
 3.  Vasas 41
 4.  Ferencváros 39
 5.  Paksi FC 38
 6.  Swietelsky Haladás 36
 7.  Újpest FC 35
 8.  Mezőkövesd Zsóry FC 34
 9.  Debreceni VSC 30
10.  MTK Budapest 30
11.  Diósgyőri VTK 28
12.  Gyirmót FC 19 pont.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat