2024. július 23. Lenke
Nagyszabású atlétikai versenyt rendeznek Miskolcon
Budai Gábor/minap.hu
|
2017. május 10. 13:48
|
frissítve: 2017. május 11. 16:03
A Magyarország Atlétikai Csapatbajnokság Keleti csoportjában 400-nál is több versenyző áll rajthoz a hétvégén. A Miskolci Atlétikai Centrum nemcsak országos, hanem nemzetközi atlétikai versenyek lebonyolítására is alkalmas, és az atlétika fellegvárrá vált – hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Ifjúsági és junior kategóriában az MVSI színeiben mintegy 20 sportoló képviselteti magát a versenyen. Ők a dobó számok kivételével az atlétika valamennyi számában a küzdőtéren lesznek majd. Tigyi József szakosztályvezető ismertette, több mint 400 sportoló vesz részt a versenyen, ahol 600-nál is több rajt lesz.

– Az atlétika teljes palettája képviselteti magát: a kalapácsvetéstől kezdve a hármasugráson át a gyaloglásig, minden versenyszámban komoly küzdelmeket láthatnak a kilátogató miskolciak – fűzte hozzá.

atletika_sajtaj_170510_ja_4.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Versenyrendezés szempontjából a Miskolci Atlétikai Centrum országos viszonylatban is az egyik legkomolyabb helyszín. Igazi atlétikai fellegvárrá vált, ahol nemcsak országos, hanem nemzetközi atlétikai versenyeket is le lehet bonyolítani. Deák-Bárdos Mihály, az MVSI szakmai vezetője örömét fejezte ki, hogy a mostanihoz hasonló rendezvényeknek adhat otthont Miskolc.

– Ez köszönhető az infrastrukturális fejlesztéseknek is, hiszen ne feledjük, hogy nemcsak a DVTK Stadion épül meg, az Atlétikai Centrum már várja is a sportolókat. A fejlesztések a jövő generációinak fejlődését is szolgálják – mondta.

A versenyek szombaton 13, vasárnap pedig 11 órától kezdődnek a Miskolci Atlétikai Centrumban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat