2024. július 23. Lenke
Miskolcra érkezik a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángja
minap.hu
|
2017. június 01. 19:17
|
frissítve: 2017. június 03. 09:36
Június 11-én Miskolc fogadja az EYOF olimpiai lángját. A Tokajból érkező fáklyát délután fél 5-kor a Szinva teraszon veszi át Kriza Ákos polgármester.

Ezt követően a saját sportágukban kimagasló eredményekkel büszkélkedő, és jó eséllyel az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is induló MVSI ifjúsági korcsoportjának öt növendéke viszi a fáklyát a Diósgyőri várba – tájékoztatta portálunkat Koczák Szilvia, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.

eyof_olimpiai_lang_170601_mti_1.jpg

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b) és Borkai Zsolt, Győr polgármestere az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángjával Rómában május 22-én, miután a győri küldöttség átvette a nyári 14. EYOF lángját az Európai Olimpiai Bizottságtól (EOC). MTI Fotó: Kovács Tamás

Vécsei Réka úszásban, Feczkó Csanád és Faragó Petra judoban, Posta Réka kajakban, Bacsa Fanni atlétikában elért sikerei alapján futhat váltóban az olimpiai lánggal, a mintegy 8,8 km-es távon.

eyof_olimpiai_lang_170601_mti_2.jpg

Elöl Görbicz Anita kézilabdázó és Borkai Zsolt polgármester érkezik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) Rómából hozott lángjával a győri Városháza előtt rendezett ünnepélyes fogadásra május 24-én. Mögöttük Jakabos Zsuzsanna úszó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető (takarásban) és Karakas Hedvig cselgáncsozó (takarásban). MTI Fotó: Krizsán Csaba

Az utolsó váltópontnál, a Diósgyőri várhoz vezető gesztenyefasor elején további fiatal sportolók csatlakoznak a fáklyafutáshoz, amely a felső várudvarban ér véget körülbelül délután 6-kor.

A szervezők várnak minden érdeklődőt az esemény helyszíneire.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat