2024. augusztus 07. Ibolya
Tovább dolgoznak a cseh-magyar kapcsolatok erősítésén
minap.hu
|
2017. szeptember 13. 17:52
|
frissítve: 2017. szeptember 14. 21:24
Miskolcra látogatott szerdán a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete, Juraj Chmiel. A diplomata délelőtt Kriza Ákos polgármesterrel találkozott a Városházán.

Magyarország és Csehország jó kapcsolatot ápol egymással, s Miskolcnak is vannak cseh kapcsolatai, Ostrava ugyanis testvérvárosa. A nemzetek illetve a városok közötti jó viszony további erősítéséről is tárgyalt Kriza Ákos és Juraj Chmiel szerdán, amit a nagykövet szerint a miskolci lakosok is megtapasztalhatnak a következő években.

cseh_nagykovet_latogatas_170913_ja_2.jpg

– Szó esett a cseh és a magyar kapcsolatokról, Miskolcról és Ostraváról, a cseh iparról és a térségről, na és persze a Skoda villamosokról – mondta el a minap.hu-nak a diplomata, aki néhány évvel ezelőtt már kipróbálta a miskolci villamosokat. Mint mondta, ezek véleménye szerint jobbak, mint a budapestiek vagy a prágaiak. – A jövőben tovább fogunk dolgozni a kapcsolatok erősítésén.

cseh_nagykovet_latogatas_170913_ja_7.jpg

Szeretnénk egyebek között egy cseh kulturális fesztivált is életre hívni, és a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójával is találkoztam - hangsúlyozta. Chmiel a polgármesterrel való találkozását követően a „nemzetek tanítójának”, a cseh pedagógus és író, Comenius kiállítását nyitotta meg a Városháza aulájában. (Bővebben l. külön)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat