2024. október 16. Gál
Sportos nyílt nap a Gyarmatiban
T. M.
|
2017. november 09. 11:32
|
frissítve: 2017. november 10. 13:51
Nyílt napot tartanak november 18-án, szombaton 9 órától a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolában a nagycsoportos óvodások számára.

Minden hónapban lesz egy nyílt nap a Gyarmatiban, amely szombatra fog esni, az elsőre november 18-án kerül sor. Az érdeklődők megismerkedhetnek magával az iskolával, sportbemutatókon ízelítőt kapnak az intézményben zajló mozgásfejlesztésekről, a fizikai képességmérő feladatokat az óvodások pedig ki is próbálhatják. A kötetlen beszélgetés során az érdeklődő szülők felmerülő kérdéseikre választ kapnak a leendő első osztályos tanítóktól, testnevelőktől és az iskolavezetés tagjaitól.

gyarmatidezso_iskola_151125_ja_66.jpg

Fotó: minap.hu archív

– Iskolánk kettőezer-tizenöt óta csak sportosztályokat indít, melyekbe fizikai felmérőt követően, sportorvosi engedéllyel lehet bekerülni – fogalmazott honlapunk érdeklődésére Kegyes Jenő intézményvezető, aki elárulta, kifejezett sportiskolás tantárgyaik is vannak. – Ilyen például a küzdelem és játék, vagy a sporterkölcstan. A sportprogram felügyeletét a sportért felelős államtitkárság látja el, és az iskolánkban folyó munkának köszönhetően az államilag támogatott harminchárom intézmény egyike vagyunk.

Kegyes Jenő hozzátette, a diákolimpiai és a magyar bajnoki döntőkben évente átlagosan 70-80 helyezést érnek el – ez az első nyolc hely egyikét jelenti –, de jártak már birkózóik Európa-bajnokságon is. Az iskola első számú partnere a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI), de más klubokban is vannak fiataljaik: az ötödik osztályba lépőknek ugyanis valamilyen sportegyesületnél ekkorra már igazolással kell rendelkezniük.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat