2024. augusztus 26. Izsó
LMP-s elképzelések a családpolitikáról és a devizahitelek rendezéséről
Kujan István
|
2017. november 15. 14:00
|
frissítve: 2017. november 16. 15:37
1800 milliárd forintot fordítana a devizahitelesek kártalanítására a Lehet Más a Politika. Az ehhez szükséges források szerintük már most rendelkezésre állnának, csak politikai akarat kell a helyzet rendezésére – egyebek mellett erről beszélt keddi sajtótájékoztatóján Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő Miskolcon.

A politikus elmondta, országjárás keretében szeretné megismerteti pártjuk "vízióját" Magyarországról, illetve feltérképezni a helyi problémákat. Demeter Márta kiemelte, programjukban kiemelt helyen szerepel a dolgozói szegénység felszámolása, a kis- és középvállalkozások támogatása. A devizahitelesek megsegítésére külön programjuk van.

demeter_marta_lmp_171114_ki.jpg

Fotó: Kujan István

– Kormányra kerülésünk esetén 1800 milliárd forintot fordítunk arra, hogy érdemben kártalanítsuk a devizahiteleseket – fogalmazott a képviselő, aki portálunk kérdésére elmondta, ennek fedezetére szerintük már most rendelkezésre állnak a források: 1000 milliárd forint a bankoktól, 800 milliárd pedig a Magyar Nemzeti Bank devizaügyleteken elért nyereségéből származna. A helyzet megoldása véleménye szerint csak a politikai akaraton múlik - emelte ki Demeter Márta.

Mint elhangzott, az LMP-nél kiemelt téma az egyszülős családok helyzete is. A felmérések szerint minden harmadik gyermek egyszülős családban nevelkedik, sok szülő mélyszegénységben neveli gyermekét. Őket kiemelten szeretnék támogatni. Megemelnék a családi pótlék összegét is, az egyszülős családoknál 20 ezer forintra, de átlagosan 30 százalékos emelést tartanak szükségesnek.

demeter_marta_lmp_171114_ki_22.jpg

Szintén az LMP családpolitikai intézkedése lenne az újszerű bölcsődei és óvodai nyitva tartás, amely a mostaninál jobban igazodna a több műszakban dolgozó szülők munkaidejéhez. A rászorulók számára pedig szociális bérlakásokat biztosítanának, az önkormányzati lakások felújítására modernizációs programot indítanának. Az egyszülős családok az ilyen lakások igénylésénél elsőbbséget élveznének – húzta alá Demeter Márta.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat