2024. október 11. Brigitta
A szakma fellegvára – Kézműves Kupa Miskolcon
minap.hu
|
2018. március 25. 13:07
|
frissítve: 2018. március 27. 08:45
Idén is a miskolci sportcsarnok adott otthont a BOKIK által szervezett Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műkörömdíszítő és -építő Bajnokság, Kisgergelyné Tolcsvai Mária és Lapis Imre Emlékversenynek.

Tizenhatodik alkalommal szervezte meg a BOKIK a szépészeti szakmák hagyományos tavaszi versenyét, a Kézműves Kupát. Hajas László mesterfodrász örömének adott hangot a rendezvény kapcsán amiatt, hogy a szakmának még vannak olyan fellegvárai, mint amilyen a miskolci esemény.

A neves szakember is itt volt Miskolcon. Meglátása szerint minőségi szervezés és magas színvonalú versenymunkák jellemzik a Kézműves Kupát. Úgy fogalmazott: ezek a versenyek éltetik a szakmát, hiszen az ilyen alkalmak szorgalomra, alázatra, fegyelmezettségre és a szakma tiszteletére tanítanak. Akik versenyeznek, azok rutint és gyakorlati tapasztalatot szereznek a szakmai kapcsolatok és ismertség mellett. – tette hozzá Hajas László.

kezmuves_kupa_2018_20180325_bl_015_web.jpg

– Erre a versenyre büszke lehet a város, a megye, és büszke lehet a kamara is, hiszen ez Magyarország legnagyobb szépségipari rendezvénye – hangsúlyozta korábban Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. –A kézművesség mindig érdemes arra, hogy bemutassuk. A szépségipar pedig egy speciális, és nagyon szép területe a kézművességnek – tette hozzá.

kezmuves_kupa_2018_20180325_bl_053_web.jpg

Az elnök kiemelte: a magyar szakképzésbe gyerekek kellenek, akiknek a megnyerésére ez a verseny az egyik legjobb eszköz, hiszen itt élőben láthatják hasonló korú társaikat, azt, hogy milyen tudással, kreativitással, és hozzáállással végzik a feladataikat. – A Kézműves Kupa egy nagyon jó promóció arra, hogy a magyar szakképzést, és a miskolci szakképzést népszerűsítsük – húzta alá.

kezmuves_kupa_2018_20180325_bl_042_web.jpg

A Kézműves Kupa 2018 – köszönhetően az elmúlt évek alatt felépített brandnek, – ma már egyet jelent a minőséggel, a magas szintű szakmai tudással; ami nem mellesleg egy Miskolc városának jó hírét vivő, tavaszi rendezvény is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat