2024. szeptember 28. Vencel
35 év után újra összeáll az ABBA
borsonline/24.hu
|
2018. május 03. 10:28
|
frissítve: 2018. május 04. 14:00
Ezernyi dráma, magánéleti válság, elszegényedés és vita után újra összeáll a 70-es évek legnagyobb hatású bandája, az ABBA.

abba.jpg

Az Instagramon jelentette be az ABBA, hogy megírták és már fel is vették az első közös számaikat 1982 óta. Két dal készült, ezek közül az egyik I Still Have Faith In You (Még mindig hiszek benned) címmel, ezt a svéd formáció bejegyzése szerint decemberben fogják bemutatni egy különleges tévéműsorban, amelyet a BBC és az NBC készít. A showban azonban nem az igazi tagok, hanem az 1979-es külsejük alapján mintázott digitális másaik lesznek láthatóak. Hús-vér valójukban továbbra sem koncerteznek együtt.

 

❤️ #abbaofficial #abba

@ abbaofficial által megosztott bejegyzés,

A ’70-es években legendássá vált Bjorn Ulvaeus – Benny Andersson – Agnetha Faltskog – Anni-Frid Lyngstad kvartett korábban többször hangsúlyozta, hogy soha többé nem állnak össze és nem zenélnek újra. Most úgy látszik közel négy évtizeddel a csapat felbomlása után meggondolták magukat.

abba_most.jpg

Fotó: AFP, Getty, Northfoto

Az 1972-ben alakult ABBA 1974-ben megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ezt követően hatalmas sikereket értek el. Világszerte több mint 400 millió lemezt adtak el, a zenéikre épülő Mamma Mia!musicalt több mint 50 millióan látták. A tagok között megromlott viszony miatt 1982-ben feloszlottak, utolsó fellépésüket 1986-ban a svéd tévében adták, egykori menedzserük, Stig Anderson emlékére.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat