2024. október 01. Malvin
Több méteres hullámok mosták el a spanyol turistaparadicsomokat
dailymail.co.uk/minap
|
2018. július 17. 14:18
|
frissítve: 2018. július 18. 17:09
A spanyol szigetek mentén, Mallorcán és Menorcán hatalmas árhullám söpört végig. A több méteres hullámok hajókat ragadtak el, megrongáltak több utat és a helyi fürdőzőhelyeket is elmosták. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

mallorca_spain_cunami2.jpg

Légnyomás változás okozott szökőárat Spanyolország környékén

A spanyol szigetek mentén, Mallorcán és Menorcán hatalmas árhullám söpört végig. A több méteres hullámok hajókat ragadtak el, elmostak több utat és a helyi fürdőzőhelyeket.

Menorca nyugati partjainál hétfőn kora reggel észlelték az árhullámot, ami később a közeli Mallorca szigetét is érintette. Több strandot elöntött a hömpölygő víz, de a helyi kikötőkből is több hajót elragadott az ár. Személyi sérülés szerencsére nem történt, mert az árhullám a kora reggeli órákban érkezett, amikor a turisták nagy része még nem volt kint a partokon.

mallorca_spain_cunami.jpg

Szekértők szerint, a meteorológiai cunamit a hirtelen légnyomásváltozás idézte elő. A meteocunami a világ számos pontján előfordul, hasonló jelenséggel találkoztak már a Földközi- és az Adriai-tengeren, a Mexikói-öbölben, valamint az Atlanti-óceán partjai mentén is.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat