2024. július 16. Valter
Novák Előd: Illegitim a Jobbik teljes elnöksége
Magyar Hírlap
|
2018. július 28. 13:38
|
frissítve: 2018. július 30. 11:30
Novák Előd szerint a Magyar Hírlap által nyilvánosságra hozott hangfelvétel konkrét bizonyíték arra, hogy zsarolással és szavazatvásárlással nyerte meg a májusi tisztújítást a Jobbik jelenlegi vezetése. Toroczkai László szerint nevetséges a szegedi jobbikos védekezése, nyilvánvaló, hogy mit akart, és az is egyértelmű, hogy mit jelent a „pénzt vagy bármit” kifejezés.

torockai1.jpg

Erkölcsi elégtételt jelent számunkra, hogy egy ilyen ügy napvilágra kerül és rávilágít, hogyan működött a Jobbik – mondta Toroczkai László arról a Magyar Hírlap által nyilvánosságra hozott hangfelvételről, amelyen Tóth Péter, a Jobbik szegedi és Csongrád megyei elnöke telefonon megpróbál rávenni egy küldöttet, hogy Sneider Tamás elnökjelöltet támogassa a párt májusi tisztújításán. Tóth azt mondja, „mindenben a kegyeidet keresem, nagyon kell, hogy delegáljatok embert és a Sneidert támogassátok, bármi, pénz kell, adom, csak... nagyon gatya a helyzet”.

A tisztújító kongresszuson a párt radikális szárnyát képviselő Toroczkai László és Dúró Dóra végül szoros versenyben alulmaradt a Vona bizalmi embereinek számító Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton párosával szemben. Toroczkait ezután kizárták a Jobbikból, Dúró és Novák Előd pedig követte őt, és júniusban Mi Hazánk Mozgalom néven új pártot alapított.

A felvételen Tóth beszél arról is, hogy (Novák) „Előd pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska”. Hozzáteszi, hogy „Szaszi” (Szabó Gábor pártigazgató) kézbe vette az ügyet, „kézi irányítás van”. Tóth a Hír Tv megkeresésére nem tagadta, hogy ő hallható a felvételen, de szerinte az hamisítvány, úgy vágták össze, mintha szavazatvásárlásról beszélne, pedig nem így volt.

Nevetséges ez a védekezés, teljesen nyilvánvaló, hogy Tóth mire és hogyan próbálta rávenni a beszélgetőtársát – reagált a Magyar Hírlapnak Toroczkai, aki szerint egyértelmű a „pénzt vagy bármit” kifejezés jelentése. Kijelentette, az ügy a Jobbikra és a hatóságokra tartozik, akik majd kiderítik, történt-e bűncselekmény a tisztújítással kapcsolatban. Szerinte a Jobbik teljesen lejáratta magát, és biztos, hogy egy csomó hasonló ügy fog még kiderülni. „Mi viszont már a Mi Hazánk Mozgalomra koncentrálunk” – hangsúlyozta.

novakelod.jpg

A Jobbik teljes elnöksége illegitim, mivel a jelenlegi pártvezetés efféle bűncselekményekkel jutott hatalomra – reagált a Magyar Hírlapnak Novák Előd. A politikus elmondta, a tisztújítással kapcsolatban korábban is hallottak több ilyen szavazatvásárlásról és zsarolásról csalódott Jobbik-tagoktól, de ez a felvétel már konkrét bizonyíték is ezekre, és az is érthetővé válik, hogyan ürült ki a pártkassza. Hozzátette, a felvétel őt rágalmazó részében „finoman szólva pontatlanul fogalmaz a vesztegetéssel próbálkozó megyei elnök”, hiszen bár felmerült a kerítés ötlete, de végül elvetette a Jobbik vezetése.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat