2024. július 16. Valter
Kamionon érkezett a segítség a pályaválasztáshoz (Képgalériával!)
Miskolc TB / minap.hu
|
2018. október 19. 15:43
|
frissítve: 2018. október 22. 13:19
A vendéglátást, építő- és autóipart valamint a divat szakmákat népszerűsítették a virtuális valóságban általános iskolásoknak. Miskolcról több mint kétszázötven felső tagozatos diákot hívott meg a Kereskedelmi és Iparkamara a rendezvényre.

Nem kell hozzá se cukor, se liszt, csak egy virtuális szemüveg és egy konzol, amivel irányítani lehet a tortakészítést. Az Y generációt vonzó, virtuális konyhában is kipróbálhatták magukat a vendéglátás iránt érdeklődő diákok.

szakmavilag_181018_ja_12.jpg

A szervezők az autóipari, építőipari, divattervező szakmákat is népszerűsítették, de a robottechnika is helyet kapott a roadshow-n. A BOKIK a szakképzési feladatok, a duális képzés és a tanulói szerződések mellett a fiatalok pályaválasztását is segíti. Csatlakozva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs roadshow-jához, végzős általános iskolás diákokat hívtak meg, hogy egy új technológiával népszerűsítsék a szakmákat.

szakmavilag_181018_ja_2.jpg

Tóth Ádám Zoltán, a BOKIK oktatási és szakképzési szakigazgatója a 6. 7. 8. évfolyamos általános iskolásokról elmondta, egy új technológia, a virtuális valóság segítségével kívánják nekik bemutatni egy-egy szakmai ágazat érdekességeit, információit.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakmavilág kamionja több mint kétszázötven diáknak segítette a pályaválasztását Miskolcon.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat