2024. július 16. Valter
Európa Kupa: magabiztos győzelem a nyitányon! (Képgalériával)
dvtk.eu
|
2018. október 24. 21:30
|
frissítve: 2018. október 27. 14:44
Szerdán este hazai környezetben mutatkozott be az Aluinvent DVTK csapata, az Európa Kupa idei sorozatában. Ellenfelük, a cseh KP Brno gárdája volt, a diósgyőri lányok győzelme ezúttal egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az első negyedben mindkét csapat nagyon idegesen kezdett. Egymás hibáiból sem, sikerült ekkor egyik oldalon sem kihasználni. Nagyon nehezen lendültek bele a csapatok, a Brno tartotta magát, egy kis időre vezetett is, de a Diósgyőr pécsi formáját hozta. Nem izgulták el a hazaiak, és a negyed végére megnyugodtak, így hat pontos előnnyel térhettek a rövid pihenőre.

aluinvent_brno_181024ml_67.jpg

A második tíz percben ritmust váltott a DVTK. Magához ragadta a kezdeményezést, nagyon stabil és kemény védekezésükkel megtörték a cseheket, akik nem tudtak mit kezdeni ezzel a játékkal. Három és fél perc elteltével tíz pont volt a két csapat között. A vendégek továbbra is pontatlanok voltak támadásban, és az ebből szerzett labdákkal könnyű kosarakat szereztek a piros-fehérek, aminek köszönhetően, alig húsz másodperccel a játékrész vége előtt, már több mint húsz pont volt a Diósgyőr előnye. A végére maradt is ez a különbség, hiszen újabb rossz dobás után, a hazaiak szedték le a lepattanót. Ezt a negyedet magabiztosan hozták Cziczás mester tanítványai, 26-11, a félidőben pedig 44-23.

aluinvent_brno_181024ml_58.jpg

A fordulást követően nem pörögtek úgy a hazaiak, ahogyan addig, az egyenlő küzdelem dominált ebben a tíz percben. A piros-fehérek visszaestek támadásban, de a védekezésük maradt ugyanolyan hatékony, mint az első húsz percben. A Brno továbbra is sok hibával játszott, viszont most elmaradt a sorozatos könnyű kosár, a Diósgyőr részéről. A vendégek teljes tanácstalansága miatt, nem csökkent a különbség, így egyáltalán nem forgott veszélyben a DVTK győzelme.

A záró játékrészt úgy kezdték a hazai lányok, ahogy azt a szurkolók elvárják. Sorozatosan léptek el ellenfelüktől, olykor parádés kosarakat szerezve. A vendégek ismételt rövidzárlatát, kíméletlenül kihasználta a Diósgyőr. Több mint három percig nem engedtek egyetlen pontot sem az ellenfelüknek, ők viszont rendre betaláltak, ennek köszönhetően 7: 23-nál már harminc volt közte, 73-43. Az utolsó percekben mindenkinek játéklehetőséget biztosított a hazai mester, így közelebb férkőzött a cseh rivális, de a DVTK győzelme, egy percig sem forgott veszélyben, nagyon magabiztosan nyerték meg ezt a találkozót.

Női Kosárlabda Európa Kupa G csoport, 1. forduló

Aluinvent DVTK - KP Brno 77-59 (18-12, 26-11, 14-14, 19-22)

aluinvent_brno_181024ml_65.jpg

- Egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Az első félidőben nagyon jól játszottak a lányok, remek volt a védekezésünk. Egy önbizalom növelő győzelem után játszottunk, ami erőtől duzzadó játékot hozott. Voltak hibáink, de azon vagyunk, hogy ezt mielőbb kijavítsuk. Megyünk tovább ezen az úton. Bízunk benne, hogy sikerült örömöt szerezni a szurkolóinknak - értékelt a mérkőzés után Cziczás László vezetőedző.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat