2024. július 23. Lenke
Elhunyt a magyar rádiózás egyik alappillére
minap.hu/radiosite.hu
|
2018. november 23. 12:09
|
frissítve: 2018. november 25. 12:45
Vietnámi nyaralása alatt elhunyt Bolla Zsolt, rádiós szakember, producer. Nevéhez fűződik több hazai és külföldi rádiós sikertörténet, sokan a legjobb magyar rádiós menedzsernek tartják.

„Vannak pillanatok, amikor egy rádiós műsorvezető szava is eláll, mikor nem találja a megfelelő mondatokat: vannak nehéz, megdöbbentő, hihetetlen pillanatok” – írja a Rádió M, Facebook-oldalán, programtanácsadójuk emléke előtt tisztelegve.

bolla.jpg

Forrás: radiosite.hu

Bolla Zsolt a magyar kereskedelmi rádiózás hazai fejlődésének alappillére volt – fogalmaz az 53 éves rádiós szakemberre emlékezve a Radiosite. Pályáját a Magyar Rádióban kezdte hangtechnikusként 1987-ben, majd öt évvel később a Rádió Bridge csapatához csatlakozott. 1999-ben a Danubius Rádió gyártásvezetője lett, 2000-től pedig a Sláger Rádió programigazgatói feladatait látta el: vezetése alatt a Sláger Rádió Magyarország leghallgatottabb és legsikeresebb rádiójává nőtte ki magát. Az adó megszűnését követően a Juventus Rádiót, később a Neo FM-et segítette szaktudásával. 2016 júliusától a Class FM és mintegy három éve a Rádió M programtanácsadójaként dolgozott.

bolla.jpg

Forrás: Facebook

A hazai rádiózáson túl Szerbiában is széles körben ismert és elismert volt. Tanácsadóként részt vett az ország legnagyobb rádiós hálózatának, a Naxi Nacional-nak az építésében, emellett a Szerbiai Rádióállomások Szövetségével (RAB) is együttműködött.

Bolla Zsolt 53 évesen szívelégtelenségben hunyt el vietnámi nyaralása során. 

Csütörtökön még egy rádiós szakember eltávozott: Dittmann András, rádiós műsorvezető otthonában, hirtelen szívelégtelenségben hunyt el 48 évesen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat