2024. július 23. Lenke
Áll a karácsonyfa, kint vannak az új díszek Szirmán és Martin-kertvárosban
minap.hu
|
2018. november 23. 12:15
|
frissítve: 2018. november 27. 09:31
Szirmán már áll a városrész karácsonyfája, az Apostol Bertalan téren. Az ünnepi fenyő díszítésében a helyi intézmények tanulói és óvodásai is részt vettek.

szirmai_fenyofa_20181123_vcs_07.jpg

Fotó: Végh Csaba

Szécsényi Marianna, a terület önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a közösségi összefogást ne csak rendezvények alkalmával, hanem az adventi készülődés időszakában is megmutassák. Szirma és Martin-kertváros fájának felállításában és díszítésében évről évre egyre több intézmény, civil egyesület vesz részt. - Nagy öröm számunkra, hogy egyre több egyesület jön létre nálunk. Idén megalakult a Szirmai Nyugdíjas Egyesület, ők is itt vannak és hozzájárultak a fa díszítéséhez. Természetesen az intézményeink, az óvoda, iskola, bölcsőde, magánbölcsődénk is hozzá adják azt, amit szeretnének látni és megélni a közösségünkben – tette hozzá a képviselő.

szirmai_fenyofa_20181123_vcs_02.jpg

Szirmán a már hagyományosnak mondható helyére, az Apostol Bertalan térre került a fenyőfa. Itt kap helyet a városrész adventi koszorúja is, ami szintén összefogás eredménye. Martin-kertvárosban új helyszín ad otthont a karácsonyfának: a Kisfaludy buszmegálló mögötti tér.

martin_kertvaros_20181123_vcs_1.jpg

Ám nemcsak a helyszín fontos, hanem a díszek is. 2017-ben Szirma kapott új köztéri karácsonyi díszítést, idén pedig Martin-kertváros.. - Nemcsak a lelkünket, hanem a szemünket is dédelgeti. Tavaly Szirmán 1,4 millió forint értékben tudtam a képviselői keretemből díszeket vásárolni, idén Martin-kertvárosba 1,7 millió forint értékben. Ha megérkezünk ide, egészen Szirma végéig mindenhol a karácsonyi díszeket láthatjuk. Úgy gondolom, ez mindenkinek megmelengei a lelkét-szívét a várakozás időszakában – hangoztatta Szécsényi Marianna. 

szirmai_fenyofa_20181123_vcs_10.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat